Malému hokejistovi českolipských Predátorů se totiž o víkendu splnilo něco víc než jen sen. Naživo se setkal se svým vzorem, slavným českým reprezentantem Patrikem Eliášem a ten jej navíc obdaroval vlastnoručně podepsanou profesionální hokejkou.

„Nadšeně ji všem už ukázal na tréninku," říká maminka Tomáše Jiřina Zikmundová. Ze setkání hokejové hvězdy a jejího syna měla radost od samého začátku. Šlo totiž o překvapení a o tom, že do Kravař míří Patrik Eliáš, se Tomášek dozvěděl až den předem. „Nejdříve vykulil oči. Potom nám ze samého nadšení ani nechtěl věřit. Až mu to nakonec musela potvrdit babička. Chudák nakonec nemohl ani dospat," vypráví s dojetím v hlase Zikmundová.

Že Tomáš dostane hokejku, prý původně nevěděl ani starosta Kravař Vít Vomáčka. „Věděl jsem, že chtějí něco přivézt. Co to bude, mi bylo trochu jasnější až potom, co se začali vyptávat, jak je vysoký a zda je pravák, či levák," popisuje Vomáčka, kterému je rodina Zikmundových za zprostředkování setkání velmi vděčná. „Tomášek je nadšený a moc to pro něj znamená. Rádi bychom panu starostovi touto cestou poděkovali," vzkazuje Zikmundová.

Patrik Eliáš, který tráví léto u rodičů své ženy Petry Volákové ve Starých Splavech u Máchova jezera, se v Kravařích neobjevil náhodou. Setkal se tam s dalšími spoluhráči, aby se později odebrali na českolipský zimní stadion, který se stal dějištěm třetího ročníku amatérského turnaje v ledním hokeji „NS Amater Summer Cup".

Uspořádal jej hokejový klub a zároveň občanské sdružení Northern stars, které mimo jiné podporuje dle svých možností děti ze sociálně slabých rodin. Na českolipském ledě se proti sobě postavili tradičně týmy Severu a Jihu.

Zatímco Eliáš, útočník klubu NHL New Jersey Devils, na led vstupuje vždy v dresu Severu (unie) a jeho kondiční trenér Radek Hlavatý v barvách Jihu (Konfederace), tentokrát oba zaujali pozice na střídačkách v rolích trenérů.

Po přátelském utkání byl vítěz jasný a slavný český reprezentant to překvapivě nebyl. Své vítězství 9:4 oslavilo mužstvo Jihu, a to dokonce už potřetí v řadě.