„Měníme povrch na celé dráze, není to však jediná změna. Kromě nového asfaltu na celé části autodromu přibudou nová svodidla, další bezpečnostní prvky, obnoví se také smykové plochy, necháváme natřít tribunu a další,“ popisuje Jan Peškař z autodromu Sosnová.

UŽ BYLO NA ČASE

Větších úprav se areál dočkal po mnoha letech. Z této zprávy se na sociálních sítích radují mnozí závodníci i široká veřejnost. „Už bylo na čase. Na nový povrch se těším jako malej,“ vzkazují na sociálních sítích fanoušci autodromu. „Průběžná údržba autodromu se musí dělat pořád. Takto rozsáhlá oprava je přibližně tak po deseti letech,“ sděluje Jan Peškař.

Sosnovský autodrom má tři hlavní samostatné okruhy, a to asfaltový, šotolinový a offroadový okruh. Přičemž asfaltový a šotolinový na sebe ve dvou místech přímo navazují, a je tak možné jezdit oba povrchy zároveň jako jeden okruh.

Ilustrační foto
Nová zdravotnická škola v Lípě?

Během sezony autodrom hostí celou řadu velkých akcí, na kterou se sjíždí závodníci i návštěvníci z celé země i světa. „Autodrom bude uzavřený do druhé části srpna. Nové povrchy si budou moci jako první vyzkoušet během Kurzů bezpečné jízdy hasiči. Větší akcí pro veřejnost pak budou jako první na novém asfaltu driftové závody, které proběhnou v září,“ dodává Peškař.

Ještě v letošním roce novou podobu areálu otestuje jedna z nejznámějších akcí roku, a to Setkání mistrů. „Podzimní Setkání mistrů proběhne koncem listopadu, již nyní můžeme prozradit, že budeme mít i zahraniční hosty,“ řekl Jan Peškař z autodromu Sosnová. Setkání mistrů je vždy jedinečná šance, jak na jednom místě a v jeden čas sledovat na závodní trati speciály rallycrossu, rally ale i buggy z autocrossu.