Soutěž je určená malým slečnám od 5 do 10 let, které se nebojí a něco umí. Na finalistky čeká řada krásných cen.

Soutěž bude probíhat nejprve jako fotografická v deseti regionálních Denících v severních Čechách. Všechny přihlášené malé slečny z Českolipska zveřejníme v Českolipském deníku a rovněž na webových stránkách.

Hlasovací kupon najdete už tento čtvrtek 6. února v Deníku!

Z nich čtenáři podle svých sympatií vyberou dvě děvčata, která postoupí do velkého finále. V něm se potkají s vítězkami ostatních regionů ze severu Čech. Tu nejšikovnější pak vybere odborná porota, v níž mimo jiné zasednou Kateřina Průšová nebo Eliška Bučková, ve veřejném odpoledním finále v sobotu  29. března v Novém Boru.

Aby se slečny na pódiu nebály, kromě krátkého představení a popovídání si se členy poroty ukážou, co jim jde a v čem jsou si jisté. Ať je to tanec, zpěv, básnička, cvičení, hra na flétnu nebo třeba čáry s kouzelnickou hůlkou. „A kdyby se přeci jen malinko ostýchaly, jejich obavy zažene princ Mirek Šimůnek, který bude celé zábavné odpoledne moderovat," ujistil Petr Svoboda z agentury Reas agency.

A co čeká na vítězku? Kromě titulu Sluníčko Deníku, krásné korunky a velkého dortu, to je zájezd k moři do Itálie pro dvě osoby, poukaz na odběr značkového oblečení, odpolední menu v restauraci na oslavu vítězství. Zkrátka nepřijdou ani slečny na druhém a třetím místě. I ony dostanou korunky, poukazy na víkendovou dětskou rekreaci v Čechách a značkové oblečení. Všechny finalistky potěší velký dárkový koš s dobrotami, hračky nebo knížky.