Osobně chtěla místním hasičům předat poděkování starosty města Turnova Tomáše Hockeho, které věnoval právě této dobrovolné jednotce hasičů za jejich pomoc při zdolávání mohutného požáru, který ve dnech 3. až 6. prosince loňského roku ničil areál firmy AGBA v Turnově.

„Na naše hasiče jsem pyšná a diplom od turnovského starosty jsem nechtěla jen posílat, ale chtěla jsem dobrovolným hasičům také osobně poděkovat. Jejich práce si velice považuji, a proto jsme jim jako malou pozornost od města přinesli také stylový dort, " řekla starostka Žatecká. Za hasiči spolu s ní přišla i místostarostka Alena Šafránková a místostarosta Juraj Raninec.

Na výjezdu a pomoci Turnovu se zúčastnili dobrovolní hasiči Jakub Čerych, Milan Rucz, Roman Erben a velitel Luboš Břenda. Podle velitele Břendy jim 3. prosince telefon zazvonil před polednem a domů se vrátili až v noci. „V první okamžik jsme si mysleli, že jde o omyl, protože většinou naše výjezdy a pomoc míří pouze do míst na Českolipsku a není běžné, abychom vyjížděli mimo Liberecký kraj," vzpomínal velitel Břenda. „Vůbec jsme netušili, o jak obrovský požár se jedná, o jak velkou a náročnou akci půjde, byl to jeden z našich nejnáročnějších zásahů," dodal.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Česká Lípa Stará Lípa má 30 aktivních členů a kromě likvidace požárů, pomoci při odstraňování následků nejrůznějších havárií, využívá město její pomoci i při zajištění řady akcí.

Starostka Romana Žatecká hasičům předala diplom od turnovského starosty a stylový dort.

Starostka Romana Žatecká hasičům předala diplom od turnovského starosty a stylový dort.