VYBRAT REGION
Zavřít mapu

„Sto lidí, sto chutí,“ říká autor stránek o tom, kde NE/jíst

Českolipsko - Teprve dvacetiletý mladík ze Skalice hýbe na facebooku diskusemi o stravování v regionu.

25.9.2015
SDÍLEJ:

Desítky hodnocení i komentářů ke stravování v restauracíchv regionu lze najít na facebookové stránce Kde NE/jíst na Českolipsku. Foto: FB

Kavárna Tutto Bene v bývalém Intersparu v České Lípě nabízí oschlé dorty, ale mají příjemnou obsluhu a prostředí. V restauraci Nebe zmrzlinový pohár údajně plní nejlevnější polárkou a kuřecí špalíčky v novoborské pizzerii Sorrento se topí ve skladkokyselé omáčce z Kauflandu a spíš než vůní masa mají být cítit po oleji z fritézy.

Místy i ostrá kritika se snáší na provozovatele restaurací na Českolipsku od zákazníků, kteří se se svými zkušenostmi svěří na facebookové stránce Kde NE/jíst na Českolipsku.

Stránka na sociální síti vznikla před několika měsíci, naplno se rozběhla během letošního léta a nyní ji pravidelně sleduje bezmála 3 tisíce uživatelů facebooku.

„Lidé jsou zvyklí posílat do zpráv fotky jídel a komentáře. Výjimkou, kdy něco nezveřejním, jsou akorát příspěvky plné gramatických chyb nebo snímky jídel ve špatné kvalitě, proto, aby se zbytečně nepoškodila daná restaurace," vysvětluje autor stránky, teprve dvacetiletý Marek Vilímek ze Skalice u České Lípy.

Desítky hodnocení i komentářů ke stravování v restauracích v regionu lze najít na facebookové stránce Kde NE/jíst na Českolipsku.

Vilímek je absolventem českolipského odborného učiliště v oboru mechanik elektrotechnik a ke stravování v restauracích překvapivě nemá žádný vztah.

„Když jdu jednou do měsíce, tak je to hodně," přiznává mladý muž. O co mu jde především, je podnikání. Postupem času by proto mimo jiné rád vyslal do oběhu i vlastní aplikaci, díky níž by lidé mohli snáze komentovat kvalitu nejen stravování v restauračních zařízeních.

V módě jsou pizzy a lipský Wild Cook

„Důležité je také prostředí a obsluha," připomíná začínající podnikatel, který stejné stránky spravuje v další více než desítce malých i velkých měst, včetně pražské metropole. „Na Českolipsku se stránky ujaly velmi dobře, hodně se diskutuje také v Mladé Boleslavi, menší zájem je o stránky třeba v Brně," líčí Vilímek.

Na stránce věnující se stravování na Českolipsku najdeme řadu snímků i diskusí, kladných i záporných. Jak říká Vilímek, překvapivě převažují kladná hodnocení. „Trochu jsme se bál, že prostor lidé využijí jen ke kritizování, ale jsem rád, že se najdou i tací, kteří si dají tu práci a sepíší hezké a smysluplné hodnocení," chválí autor stránky.

Často se podle něj objevují příspěvky k restauraci Wild Cook v českolipském kulturním domě Crystal, ale co v regionu rozhodně frčí, jsou pizzy.

„Dneska jsme si objednali ragú pizzu ze Sluneční…dříve byla pizza fajn, ale dneska je velmi slaná," hodnotil na stránce třeba Lukáš Novák. „Po pár týdnech v této skupině soudím, že celá republika se živí pouze pizzou," potvrzuje Vilímkova slova uživatel Alexandr v reakci na původní komentář.

Autor: Adéla Vachtová

25.9.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pervitin. Ilustrační foto.

Do kraje přivezl přes kilo pervitinu

Ilustrační foto.

Policisté v kraji pátrají po desítkách pohřešovaných

Obora Vřísek se na jeden den otevře návštěvníkům

Zahrádky - Již patnáctý ročník Zahrádeckých slavností se uskuteční v sobotu 19. srpna. V rámci akce bude pro návštěvníky zpřístupněna obora Vřísek i hrobka Kouniců.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Pád dítěte na Riegrově stezce

Semily – Krátce před půl sedmou odpoledne obdrželo Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje hlášení o pádu dítěte na Riegrově stezce u Semil v místě zvaném Böhmova vyhlídka.

Generálka na sezonu Skalici vyšla

Skalice u České Lípy - Skaličtí přivítali na domácím trávníku celek z Ruprechtic, který prokázal své kvality.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení