Pohádkově ztvárněný příběh legendy o svatém Martinovi ukončil o víkendu oficiálně letošní sezonu na zámku v Horní Libchavě. Netradiční a především poutavé prohlídky v podání Princeznina pohádkového divadla, které má na zámku v Horní Libchavě stálou scénu, si nenechaly ujít desítky dětí i dospělých.

„Jsme rádi, že se za námi lidé pomalu učí chodit, děti si divadlo oblíbily a je to rozhodně znát na počtu návštěvníků," hodnotí Zdena Dařílková, zakladatelka Princeznina pohádkového divadla. Až na tropická horka v létě, kdy soubor hrál i ve 36 stupních Celsia, se podle Dařílkové sezona povedla.

„Nejvíc7 jsem asi pyšná na- to, že se nám podařilo udržet pravidelný program pro veřejnost i přes jisté obtíže, jako byla například moje maturitní zkouška nebo příliš malý počet zaměstnanců na zámku či probíhající opravy," doplnila zakladatelka divadelního souboru. Všem jeho členům, včetně majitele zámku Oldřicha Kiliána, za to podle ní patří velké díky.

Divadelní soubor Princeznino pohádkové divadlo uspořádal během sezony několik návštěvnicky úspěšných akcí na zámku v Horní Libchavě, hostoval ale i na jiných zámcích či hradech a jezdí hrát také do mateřských škol. Skupina mladých lidí hraje podle vlastních originálních scénářů, jejichž autorkou je především Zdena Dařílková.

Vznik stálé divadelní scény prospívá i samotnému zámku. Nejen, že tam díky ní míří více lidí, ale vlastní iniciativou divadelníků se zámek daří také značně vylepšovat.