Zakázaná technoparty se zHorní Libchavy po nátlaku policie přestěhovala přes kopec do Manušic na Českolipsku. Dva soundsystémy se rozezněly vpátečních večerních hodinách a podle vyjádření pořadatelů utichnou vneděli dopoledne.

Místní obyvatele rozdělila akce na dva tábory. Jedni akci podporují a druzí jsou proti ní. Podle nespokojených občanů je hluk zpárty nesnesitelný. „Vnoci zpátku na sobotu mezi jednou a osmou hodinou raní hráli ti chuligáni příliš nahlas. Nemohli jsme vůbec spát. Byla to hrůza. Divím se, že něco podobného může někdo tolerovat,“ řekla místní obyvatelka, která si nepřeje být jmenována.

Policie je na místě. Ovšem vporovnání sjejich manévry vHorní Libchavě se je jejich přítomnost sotva znatelná.

Účastníci párty kromě hluku nedělají žádné výtržnosti. Poslouchají hlasitou hudbu, tančí, pijí alkohol a spí všude, kde se dá. Polehávají mezi auty, uprostřed louky i na prašných cestách. Oblíbeným místem pro odpočinek se jim stala hromada hnoje hned vedle pozemku, na kterém se baví. Technařů se na místo plánovaných několika set sešla necelá stovka. Podle pořadatelů se jejich řady mohou během sobotního odpoledne ještě rozrůst.