Zahřívacím kolem slavnostní bude už v sobotu 17. srpna odpoledne pro děti na zahradě Památníku K. H. Máchy, kde na malé návštěvníky čekají od 14 hodin tři pohádky. Loutkové pohádky O zakleté labuti a Tři prasátka a vlk zahraje liberecké divadlo Spojáček, které letos slaví 60 let své existence a které získalo na národních i mezinárodních přehlídkách loutkových divadel četná ocenění.

Hlavní program slavností v neděli 18. srpna se letos ponese v ekologickém duchu. „Zvolili jsme trošku netradiční zaměření, a sice chceme zábavnou formou poukázat na hospodárné nakládání s odpadem. A tak vznikl projekt s názvem Odpad z nebe nespadl, do něhož se naše město zapojilo," říká starostka města Eva Burešová.

Kromě tradičního jarmarku se tak v neděli 18. srpna můžete těšit na velkou zábavnou ekologickou show. Vše odstartuje už v 10 hodin v areálu zámku v Doksech. Nebudou chybět pouťové atrakce, soutěže, divadelní pohádka a taneční vystoupení. Návštěvníci se setkají s Upírem Krejčím, v poledne si pak na své přijdou milovníci písní Karla Gotta v podání jeho imitátora Karla Emanuela Gotta.

„Nebude chybět ani módní přehlídka, na níž předvedou sličné modelky z agentury Reas Agency z České Lípy kolekci ekologického oblečení z papíru či z plastů a ukážou tak, že lze při troše šikovnosti i z odpadu vykřesat krásu. Závěr slavností pak bude patřit rockové skupině JAKSITAKSI," přibližuje program slavností Věra Pangrácová z Městského kulturního střediska v Doksech.

Program Dokských městských slavností

Sobota 17. srpna od 14.00 - Památník K. H. Máchy
14.00 –  O zakleté labuti
15.30 – Stolečku prostři se
17.00 – Tři prasátka a vlk

Neděle 18. srpna od 10.00 - areál zámku
10.00 –  zahájení, hudební doprovod Jaroslav Pinter
- od 10 hod. jarmark rukodělného zboží, atrakce pro děti – kolotoč, jumping, obří skluzavka, zorbing a projížďky na koních
11.00 –  zábavný pořad s Upírem Krejčím nejen pro děti
12.15 – módní přehlídka ekologického oblečení
12.30 – Karel Emanuel Gott se známými hity božského Káji
13.45 – módní přehlídka ekologického oblečení
13.50 – vystoupení žen ze sportovního klubu 3D Doksy
14.00 – zábavný pořad s Upírem Krejčím
15.15 – hudební divadlo Hnedle vedle – Z pohádky do pohádky
16.30 – vystoupí populární hudební skupina JAKSITAKSI