SLAVNOSTNÍ KONCERT

pátek 16. listopadu v 18:00, zámek Zákupy

Vystoupí Duo Kchun (Martin Prokeš a Marek Šulc) v předkaplí státním zámku. Program Stella Maris - mariánská lyrika v hudbě středověku a renesance.

MILOŠ KNOR - NEŽ ZAČNU

pátek 16. listopadu v 19:00, Společenské centrum Jablonné v Podještědí

Milovníci Stand Up Comedy si zítra přijdou na své v Jablonném v Podještědí. Do tamního Společenského centra zavítá jeden z nejlepších zástupců české Stand Up Comedy scény, Miloš Knor se svou one man show nazvanou Než začnu. Komika můžete znát z televizních pořadů Na stojáka a Comedy club. Své stand-up výstupy pronáší s pověstným stoickým (ne)klidem a vykuleným pohledem. Vstupné je 200 korun.

POSLEDNÍ LEČ

pátek 16. listopadu ve 20:00, Kulturní centrum Sever Cvikov

Tradiční myslivecká zábava s tombolou.

MIMOŘÁDNÉ PROHLÍDKY ZÁMKU V ZÁKUPECH

sobota 17. 11. a neděle 18. 11. od 10:00 do 14:00, zámek Zákupy

100 let od vzniku republiky aneb Konce Habsburků v Čechách – Mimořádné prohlídky 2. prohlídkové trasy (Zámek za císaře Františka Josefa I.) s povídáním o posledních příslušnících dynastie Habsburků, nevyjímaje ty, kteří přímo navštívili zámek Zákupy, bývalou letní rezidenci Habsburků. Zároveň se jedná o poslední prohlídky 2. patra v letošním roce.

Lidský život si vyžádala páteční dopolední dopravní nehoda mezi Mimoní a Hvězdovem, kde auto vyjelo mimo silnici a jeho 60letý řidič zemřel.
Na Českolipsku v pátek zahynuli při dvou různých nehodách dva lidé

PRINCEZNA A SVATÝ MARTIN

sobota 17. listopadu od 13:00 do 18:00, zámek Horní Libchava

Tato kulturní akce nabízí klidnou, ale zábavnou atmosféru na zámku Horní Libchava. Ve 13:00 začínají každou půl hodinu prohlídky zámku Pohádková legenda o svatém Martinovi. Dále se v 15:15 v hlavní pohádce dozvíte, Proč svatý Martin nepřijel na koni, a hned poté bude následovat popohádka Návrat zimního krále a velkolepé vyhlášení rekordu ze Strašidel na zámku. Po celý den budete moci navštívit dětskou dílnu, svatomartinské hry. Celý den bude k dispozici ve vytopené dětské dílně v ceně vstupenky i pití jako šťáva, káva, a čaj. V paní Kavenské (RoKa) si budete moci zakoupit občerstvení a k prodeji bude i Svatomartinské víno. Akce se bude konat za každého počasí, tedy ať už svatý Martin na bílém koni přijede nebo ne.

PŘEDNÁŠKA: MAĎARSKO

sobota 17. listopadu ve 14:00, Vlastivědné muzeum a galerie Česká Lípa

Maďarsko - Nástupnický stát Rakousko-uherské monarchie a země neobyčejných krás. Přednáší Ladislav Pytloun. Akce se koná v klubovně muzea.

OSLAVME SPOLEČNĚ 17. LISTOPAD

sobota 17. listopadu od 15:00, Česká Lípa

Program začíná od 15 hodin výstavou Českolipané očima studentů v průjezdu ve Vězeňské ulici, pokračuje na náměstí T. G. Masaryka vzpomínkou na 17. listopad roku 1939 a 1989. Oslavy zakončí koncert Živák v restauraci Nebe. Vystoupí zde kapely Bewild, Maniodepresivní makaci a Lingers.on .

O VYKUTÁLENÉM ŠTĚSTÍ

sobota 17. listopadu v 15:00, KD U Jezera Stráž pod Ralskem

Dva skřítci Oskar a Kvído se starají o strom štěstí Kostičkovník, který musí každý den několikrát zalévat. Jednoho dne odchází Oskar předat štěstí Barunce a o strom se po tu dobu musí postarat Kvído. Jenže ten ze všeho nejraději spí a lenoší… tak se dostane k moci zlý Smůlák. Jak to všechno dopadne? To se dozvíte v nové činoherně-loutkové pohádce Divadla Matýsek plné autorských písniček.

Turnovská rock metalová kapela Anarchia v novém složení.
Kapela Anarchia pomůže handicapované Petře k novému vozíku

CESTOVÁNÍ ZA POZNÁNÍM A POMOCÍ

sobota 17. listopadu v 17:00, ADRA Česká Lípa

Po pěti zemích jižní Ameriky – Přednáška Zdeňka Vitáčka.

BENEFIČNÍ KONCERT PRO OZVĚNU

sobota 17. listopadu v 19:00, Jiráskovo divadlo Česká Lípa

Big Band CL a hosté Alenka Průchová a Štěpán Piller – zpěv, moderuje Marek Šulc.

MOTOBÁL

sobota 17. listopadu ve 20:00, Hotel Grand Doksy

Motoklub Kocheři Doksy zvou na první motobál v Doksech, který se uskuteční v hotelu Grand. Vstupné symbolické 80 Kč. Těšit se můžete na kapelu Noční Můry, tombolu a skvělou atmosféru. Nemusíte řešit slavnostní oblečení, pořadatelé se těší, že si motobál užijete i bez obleku, šatů a saka a tak jste vítání v čemkoliv, v čem se cítíte pohodlně.

TRAVESTI SHOW HANKY PANKY

sobota 17. listopadu ve 20:00, Kulturní dům Kamenický Šenov

Program s názvem Hvězdy na cestách.