Největší výběr sadby čeká na návštěvníky čtvrtečních farmářských trhů v České Lípě. Na Škroupovo náměstí se sjedou hned čtyři zahradnictví a lidé si tak vyberou mezi sadbou zeleniny, brambor, květin a bylinek. K dostání budou rovněž semena všeho druhu, včetně odborného poradenství.

„Na farmářském trhu návštěvníci nakoupí také čerstvé kravské mléko z farmy, včetně tvarohu, pomazánek a dalších výrobků bez konzervantů, výrobky z ovčího a kozího mléka, farmářský chléb a další čerstvé pečivo, med, koření, čaje, perníčky nebo česká jablka," vypočítává organizátor trhů Libor Uhlík. Chybět nebudou ani řezníci, kteří nabídnou prvorepublikový špek, špekáčky, hotová jídlaa párky z masa a mnoho dalšího.

I tento čtvrtek bude na trhu k dostání kvalitní česká vína přímo od vinaře z Mělníka, a to od těch cenově výhodných zemských vín až po vína přívlastková a archivní.

Řemeslné stánky budou zastoupeny šperky na míru paní Klikarové z Tuháně nebo dřevěnými mísami, miskami a mističkami pana Šmída z Nového Boru.

Farmářské trhy začínají v 8 hodin a potrvají do 13.00.