Rozměrnou skleněnou plastiku bronzové barvy ručně vytvořili podle návrhu mladé studentky designu ze Spojených arabských emirátů, jejíž nápad zvítězil v soutěži pro studenty designu, organizované společností LASVIT.

Kromě Djokoviče, který turnaj ve Spojených Arabských emirátech vyhrál, se plastikou od českých sklářů může pyšnit i druhý David Ferrer a světová dvojka Rafael Nadal, který skončil na třetím místě.

„Chtěli jsme, aby se jednalo o výjimečné dílo spojené s lokálními tradicemi, proto jsme úkol vypracovat předlohu zadali studentkám designu na univerzitě Zayed v Abú Zabí,“ vysvětlil Filip Šimek, oblastní ředitel společnosti LASVIT.

Vítězku soutěže, kterou byla dvaadvacetiletá studentka Alya Al Zaabi, k vytvoření návrhu inspiroval náhoda, když se probírala šperkovnicí své babičky a našla v ní náramek se zlatými trny.

„Snažila jsem se vytvořit návrh, který by ctil tradice mojí země a současně se vztahoval k akci," řekla mladá designérka Alya Al Zaabi. Skláři společnosti LASVIT podle jejího návrhu vyrobily ve sklárnách v Novém Boru ručně foukanou trofej, jejímuž víkendovému předávání kromě plně obsazeného stadionu přihlíželo i 120 milionů televizních diváků.

Exhibiční tenisový turnaj Mubadala World Tennis Championship se konal v Zayed Sports City v Abú Zabí, Spojené Arabské Emiráty, od 29. do 31. prosince 2011.

#nahled|https://g.denik.cz/7/53/nb_emiraty_mubadala_turnaj_trofeje_vitezove_sklari_lasvit_djokovic_02_denik_clanek_hp.jpg|https://g.denik.cz/7/53/nb_emiraty_mubadala_turnaj_trofeje_vitezove_sklari_lasvit_djokovic_02.jpg|Kromě Djokoviče se plastikou od českých sklářů může pyšnit i druhý David Ferrer. #