Pátečním závodem na in-line bruslích odstartují u Máchova jezera už jedenácté EURO HRY Doksy. Víceboje šestičlenných družstev se letos zúčastní rekordních 130 týmů.

Že je o netradiční sportovní klání v Doksech rok od roku větší zájem, se ukázalo už na jaře, kdy organizátoři spustili registraci. Startovní listina se zaplnila do posledního místa už během čtyř dnů. „Máme velkou radost. Potěší vás, když přijde za první den 60 přihlášek," komentoval už v dubnu zájem závodníků ředitel EHD Jaroslav Novák.

Téměř osm set sportovců změří o víkendu síly v sedmnácti disciplínách, od tenisu, plavání či raftů, až po biatlon, plážový volejbal nebo v kuželkách. Slavnostní zahájení her se uskuteční tradičně v pátek večer na dokském náměstí, kde bude probíhat také první soutěžní disciplína, závod na in-line bruslích. Sportovcům i fanouškům bude během večera hrát skupina Pegas, vystoupí taneční skupina Marvenci a k vidění bude také exhibice slackline (moderní provazochodectví).

Během soboty a neděle se ve sportoviště promění nejen hladina Máchova jezera, ale také Tyršův park (biatlon), zámecký park (lukostřelba) či areál Termit, kde bude v sobotu večer připravena diskotéka.