Ne, večeře se nevařila, vedení školy jen připravilo den otevřených dveří. Budova z počátku 90. let, v níž se kromě jídelny nacházejí i učebny, prošla kompletní modernizací za bezmála 18 milionů.

Samotná kuchyně, ze které se denně expeduje 250 až 300 porcí, se dočkala zbrusu nového gastronomického vybavení. Podle vedoucí jídelny Lenky Panákové by ovšem kuchaři zvládli denně až 500 porcí. „Výpočty vycházejí z propočtů podle přístrojů, zařízení a prostorů," tvrdí.

Největší „posilou" kuchařského týmu je podle ní konvektomat. „Z něj máme opravdu velkou radost, jelikož nám rozšířil možnosti vaření," říká s tím, že díky tomuto přístroji mohou nyní připravovat pokrmy šetrněji či v něm můžou maso nechat péct celou noc.

„Dalším dobrým pomocníkem v nové kuchyni jsou boxy na vyhřívání talířů. A v neposlední řadě výtah, který nám ulehčí práci. Dosud jsme denně vše ze sklepa nosili ručně," říká vedoucí s povzdechem, že děti sice nový interiér jídelny ocenily, zřejmě si však moderní jídelny příliš neváží. „Svědčí o tom okopané zdi či rozřezané ubrusy," říká. Jedním dechem ale dodává, že podle ohlasů (nejen) malým strávníkům chutná.

Budova z počátku 90. let, v níž se kromě jídelny nacházejí i učebny, prošla kompletní modernizací za bezmála 18 milionů.

Budova z počátku 90. let, v níž se kromě jídelny nacházejí i učebny, prošla kompletní modernizací za bezmála 18 milionů.

Budova z počátku 90. let, v níž se kromě jídelny nacházejí i učebny, prošla kompletní modernizací za bezmála 18 milionů.

Budova z počátku 90. let, v níž se kromě jídelny nacházejí i učebny, prošla kompletní modernizací za bezmála 18 milionů.