Nápaditá velikonoční aranžmá od věnců až po dekorace na stůl, nazdobené osení na vajíčka, speciální selské sýry ve tvaru zajíčka nebo ovečky, velikonoční zdobené perníčky, výborné mazance, speciální velikonoční nádivka – to je jen malý výčet z nabídky farmářského velikonočního trhu, který se chystá tento čtvrtek na Škroupově náměstí v České Lípě.

K dostání bude také největší výběr sadby zeleniny, bylinek, květin, okrasných a ovocných keřů, stejně tak čerstvé zeleniny, loňských brambor a jablek.

Výborné uzené, kuřecí rolády, nádivku nebo masovou tlačenku a další dobroty najdete u stánků řezníků a uzenářů a nebudou chybět ani velmi chutná hotová jídla zavařená ve sklenicích, a to od sádla se škvarky přes guláše až po vepřové ve vlastní šťávě.

„Pro vaše zdraví nabídneme léčivé bylinné směsi paní Zdislavy, výrobky z rakytníku a brusinek, bylinou lékárnu, stoprocentní šťávy z ovoce a zeleniny a poprvé u nás na trhu také bezlepkovou mouku a další dietní potraviny," láká návštěvníky organizátor trhů Libor Uhlík.

Trhy, které se konají od 8 do 13 hodin, nabídnou také čerstvé selské výrobky z mléka včetně kravského mléka čerstvého, kefíru, ovčí žinčici nebo speciálních velikonočních sýrů, dále med, ale také kávu, balené sušené ovoce nebo šperky a výrobky ze dřeva.