„Spokojen asi nebudu nikdy, ale mám vždy radost z každého podařeného kroku, kterých se dle mého mínění povedlo za poslední dva roky dost. Nejdůležitější pro mne je hodnocení pacientů," odpověděl ředitel českolipské nemocnice na jeden z dotazů čtenářů Deníku. Ptali jste na parkování, opravy rozvodů i na to, zda Jaroslav Kratochvíl fandí hokeji.

CELÝ ROZHOVOR najdete ZDE

Nemocnice v České Lípě byla postavena v 80. letech minulého století a v minulosti se do ní investovalo jen minimálně. Loni ale byla kompletně zateplena, má nová okna za 126 milionů korun, z toho 73 milionů dal Liberecký kraj, přes 33 milionů je ze Státního fondu Životního prostředí, zbytek zaplatila nemocnice.

Nemocnice, která se od 1. července 2007 transformovala na akciovou společnost má 429 akutních lůžek a 122 lůžek následné péče. Slouží nejen pro obyvatele okresu Česká Lípa (cca 105 000 obyvatel), ale ve vybraných odbornostech i pro oblast Varnsdorfu a Rumburku. Vzhledem k blízkosti hojně navštěvovaných rekreačních oblastí v okolí České Lípy (Máchovo jezero, Sloup v Čechách, Lužické hory) poskytuje základní ambulantní i hospitalizační péči zvýšenému počtu tuzemských i zahraničních rekreantů.