Nových aut je v poslední době nedostatek a čekací doby jsou dlouhé. A tak výrazně roste poptávka po vozech z autobazarů. Jak se ale v jejich velké nabídce co nejlépe vyznat? S tím vám pomáhá seriál Deníku a webu TipCars.com, který vám každý týden vyhledává a doporučuje auta podle určitých kategorií.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali vozy Škoda Fabia kombi. Více se o nich se dozvíte v článku níže, prohlédnout si je můžete i v naší fotogalerii.

Škoda Fabia Combi, praktický rodinný kombík s velkým zavazadlovým prostorem, byla oficiálně představena na autosalonu ve Frankfurtu v roce1999 s karoserií pětidveřového hatchbacku. Později přibyla i verze kombi a model byl průběžně modernizován. Škoda Fabia třetí generace pak byla představena začátkem října 2014 a v létě 2018 byl odhalen facelift, který kromě upravených nárazníků, světlometů a jinak tvarované masky chladiče, přinesl také již od základu lepší výbavu. Čtvrtá generace Škody Fabia už je jen v krátké pětidvéřové verzi hatchback a projekt prodloužené verze combi byl zastaven.

Fabia III Combi je praktické auto, které dlouho vydrží. Pozor ale na výběr motorizace
Test ojeté Fabie Combi s netypickým motorem 1,4 TDI. Obhájí cenu 250 tisíc?

Škoda Fabia třetí generace dorostla případě verze combi do velikosti, která už může vyhovovat dokonce třeba rodině s dětmi. Od kombi se pochopitelně očekává především praktičnost. Fabia Combi v tomto směru rozhodně nezklame, naopak, její zavazadelník se chlubí parádní využitelností. Základní objem 530 litrů je srovnatelný s tím, co nabízejí některé kombíky nižší střední třídy, tedy auta o segment výš. Po sklopení zadních opěradel přepravní kapacita vzroste až na 1395 litrů. Nejde ale jen o objem, využitelnost kufru zvyšují i další detaily, jako například pravidelný tvar či nízká nákladová hrana ve výšce 61,1 centimetru. Praktičnost Fabie Combi je opravdu obdivuhodná.

Stěžovat si nebudou ani cestující. Proti předchozí generaci totiž narostly rozměry kabiny, znát je především větší šířka, ale ani podélná prostornost není špatná. Na zadních sedadlech se pohodlně uvelebí i urostlejší pasažéři: za sebe se bez problémů posadí dva 185 centimetrů vysocí dospělí. Potěší také dostatek odkládacích schránek. Současně je na dobré úrovni také jízdní pohodlí, podvozek není přehnaně tvrdý a statečně bojuje s nerovnostmi.

Škoda Fabia 1.0TSi

Škoda Fabia 1.0TSi.Škoda Fabia 1.0TSi.Zdroj: Cars Trade M&M

Náš první tip je na Škodu Fabia 1.0TSi, která se prodává za 238 tisíc Kč. V provozu je od ledna 2018 a najeto má 94 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, 6 airbagů,, zadní parkovací senzory, senzor tlaku v pneumatikách, multifunkční volant, manuální klimatizaci, palubní počítač, hands free, elektrická přední okna i zrcátka, centrální zamykání a start-stop systém.

Škoda Fabia 1,2 TSI

Škoda Fabia 1,2 TSI.Škoda Fabia 1,2 TSI.Zdroj: Auto Češnovice

Náš druhý tip je na Škodu Fabia 1,2 TSI Elegance, která se prodává za 179 800 Kč. V provozu je od roku 2014 a najeto má 89 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, 6 airbagů, přední i zadní parkovací senzory, tempomat, elektrická okna a tónovaná zadní skla, multifunkční volant, palubní počítač, vyhřívaná sedadla, automatickou klimatizaci, elektrická a vyhřívaná zrcátka, kožené čalounění a CD přehrávač s autorádiem.

Škoda Fabia 1.6 TDI

Škoda Fabia 1.6 TDI.Škoda Fabia 1.6 TDI.Zdroj: Bidcars

Náš třetí tip je na Škodu Fabia 1.6 TDI, která se prodává za 130 tisíc Kč. V provozu je od roku 2012 a najeto má 96 tisíc kilometrů. Vůz je po prvním majiteli a byl koupen v ČR. Najeto má doložitelných jen 96 tisíc km a tomu také odpovídá hezký a zachovalý stav. Nyní má auto nově udělané komplet rozvody a novou baterii.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Vyhledávač TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
Škoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4 – automat
Tipy na ojetá auta: Škoda Octavia Scout třetí generace - jaká je nabídka a ceny
Volkswagen Multivan 2.0TDi Comfortline.
Tipy na ojetá auta: jaký multivan vybrat pro velkou rodinu i pro práci

* TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.

TipCars.comTipCars.comZdroj: Deník