Nových aut je v poslední době nedostatek a čekací doby jsou dlouhé. A tak výrazně roste poptávka po vozech z autobazarů. Jak se ale v jejich velké nabídce co nejlépe vyznat? S tím vám pomáhá seriál Deníku a webu TipCars.com, který vám každý týden vyhledává a doporučuje auta podle určitých kategorií. V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali vozy Škoda Octavia Scout třetí generace. Více se o nich se dozvíte v článku níže, prohlédnout si je můžete i v naší fotogalerii.

Octavia je klíčovým modelem značky Škoda a její třetí generace se začala vyrábět v roce 2012. Nové oktávky dostaly tradičně konzervativní tvary s množstvím společných designových prvků z rukou šéfdesignera Jozefa Kabaně. Vůz je oproti předchozí generaci o devět centimetrů delší a téměř o pět centimetrů širší. To zaručilo větší prostor uvnitř auta a nabídlo zavazadlový prostor o velikosti téměř 600 litrů.

Celou řadu Octavii doplnila také populární verze Scout stavěná i na hory a špatné cesty. Proti běžné Octavii Combi má světlou výšku zvětšenou o 33 milimetrů. Scout má pohon všech kol a využívá spojku Haldex 5. generace, která umí posílat podle potřeby točivý moment na jednotlivá kola.

Mnoho Čechů volí nákup vozu v Německu, protože tam seženou často vozy za výhodnější cenu než u nás.
Levné euro láká ke koupi ojetého auta v zahraničí. Na co si dát pozor?

„V roce 2017 prošel také Scout modernizací. Dostal novou příď s dělenými světlomety i upravené zadní svítilny. K dispozici je výhradně jako kombík. Všechny motorizace jsou standardně vybaveny pohonem všech kol s elektronicky řízenou lamelovou spojkou,“ připomíná ředitel TipCars.com Marek Knieža.

Octavia Scout ve třetí generaci může mít dvoulitrový turbodiesel o výkonu 150 koní (110 kW) v kombinaci se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou (DSG). Nebo se nabízí výkonnější varianta se 184 koňskými silami (135 kW), či benzinová přeplňovaná osmnáctistovka s výkonem 180 koní (132 kW).

Škoda Octavia Scout 2,0 TDI 4x4 – manuál

Škoda Octavia Scout 2,0 TDI 4x4 – manuálŠkoda Octavia Scout 2,0 TDI 4x4 – manuálZdroj: Davo Car

Náš první tip je na Škodu Octavia Scout 2,0 TDI 4x4 s manuální převodovkou, která se prodává za 323 999 Kč. V provozu je od října roku 2014 a najeto má 190 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku a pohon 4x4, tempomat, 6 airbagů, parkovací asistent, automatickou dvouzónovou klimatizaci, CD přehrávač, bi-xenonové světlomety, vyhřívaná sedadla, tónovaná skla, hands free, satelitní navigaci, multifunkční volant a tažné zařízení.

Marek Knieža, ředitel TipCars.com.
Auta se nyní více vybírají on-line. Ale pak si je lidé chtějí osahat a očichat

Škoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4 – automat

Škoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4 – automatŠkoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4 – automatZdroj: TUkas – ŠKODA Plus

Náš druhý tip je na Škodu Octavia Scout 2.0 TDI 4x4, tentokrát s automatickou převodovkou, která se prodává za 769 000 Kč. V provozu je od března roku 2019 a najeto má 94 tisíc kilometrů. Vůz má automatickou převodovku, pohon 4x4x, tempomat, parkovací kameru, hlídání jízdního pruhu, bezklíčové odemykání, elektrické víko zavazadlového prostoru, satelitní navigaci, hands free, přední LED světla, vyhřívaná sedadla s potahy z kůže, multifunkční volant, vyhřívané přední sklo, panoramatickou střechu a tažné zařízení.

Škoda Octavia Scout 1.8 TSi 4x4 – automat

Škoda Octavia Scout 1.8 TSi 4x4 – automatŠkoda Octavia Scout 1.8 TSi 4x4 – automatZdroj: Auto Esa

Náš třetí tip je na Škodu Octavia Scout 1.8 TSi 4x4, rovněž s automatickou převodovkou, která se prodává za 500 000 Kč. V provozu je od roku 2015 a najeto má 98 tisíc kilometrů. Vůz má automatickou převodovku, pohon 4x4x, tempomat, vyhřívaná a elektronicky seřizovatelná sedadla s potahy z kůže, automatickou klimatizaci a nezávislé topení, vyhřívané přední sklo, CD přehrávač, satelitní navigaci, multifunkční volant, elektrická sklopná zrcátka, bi-xenonové světlomety, panoramatickou střechu, elektrické víko zavazadlového prostoru, hlídání jízdního pruhu, parkovací kameru a tažné zařízení.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.

  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.

  • Vyhledávač TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.

  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.

BMW X3 X-Line 30xd
Tipy na ojetá auta: vybíráme menší SUV, které se hodí v zimě na hory i do města
Hyundai i10 1,0
Tipy na ojetá auta: do města se hodí Škoda Citigo či Hyundai i10
Renault Scénic 1,5 DCi Xmod
Tipy na ojetá auta: rodinné vozy do 300 tisíc od Citroënu, Fordu nebo Toyoty

TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.

TipCars.comZdroj: Deník