Zatímco klasické autosalony jsou již druhem těsně před vymřením, neboť se opět nebude konat ani dříve všemi obsazovaná akce v Ženevě, elektromobily mají čím dál více speciálních akcí. Je ale otázkou, zda tyto veletrhy časem nahradí ty dříve běžné s prezentovanými spalovacími osobními vozy.

Každopádně, na pražském výstavišti v Letňanech právě (první den pouze pro pozvané odborníky) začíná výstava e-Salon. Na ní se mimo jiné ukáže MG5 EV, což je rodinný kombík s výhradně elektrickým pohonem.

Na tuto i další novinku se můžete podívat do naší fotogalerie.

V karosérii dlouhé 460 centimetrů se ukrývá zavazadlový prostor s objemem 479 litrů. Dojezd varianty s větší ze dvou nabízených kapacit baterie by měl být kolem čtyř stovek kilometrů.

Volkswagen má nyní pauzu v uvádění nových modelů. Chystá ale ofenzívu na druhou polovinu příštího roku
Volkswagen si zatím dává pauzu. Nový Passat i další novinky představí až za rok

Kromě tohoto vozu tato automobilka s britskou minulostí ukáže ještě elektrickou variantu malého rodinného sportovně-užitkového vozu ZS. Ten se již několik měsíců v Česku prodává s benzinovým agregátem pod kapotou.

Volkswagen obsadí velkou část haly

Velkou expozici budou mít na autosalonu značky koncernu Volkswagen. Jak divize osobních, tak i užitkových vozů zde představí své vozy řady ID, přičemž největší novinkou z nich je ID.Buzz. Kromě toho se návštěvníkům ukáže studie ID. Space Vizzion, což je předobraz elektrického ekvivalentu modelu Passat s karosérií kombi. Ještě před ním však přijde na trh podobně velký sedan.

Škoda veřejně představí svoji vizi chystaného sedmimístného velkého vozu. Auto má zatím název Vision 7S.

Škoda Enyaq RS
Škoda má dalšího člena rodiny RS. Poměr elektrických a benzinových je teď 2:2

Na stánku Hyundai se v premiéře ukáže sedan Ioniq 6, Kia zase představí výkonnou sportovní verzi vozu EV6, která do názvu přidává písmena GT.

Pozornosti návštěvníků by neměla ujít ani předpremiéra vozu Citroën ë-C4 X. Jde o auto, které má některé prvky z SUV, jiné zase z fastbacku. Délka činí 460 centimetrů a dojezd na jedno nabití 360 kilometrů.

Veřejnost se může přijít podívat od pátku do neděle, přičemž vstupenka pořízená na místě stojí 200 Kč. Otevřeno je od 10 do 17 hodin. V neděli se brány výstaviště uzavřou o hodinu dříve.