Pětatřicetiletý muž z Frýdlantska byl ve čtvrtek obviněn ze spáchání trestného činu. Obvinili jej liberečtí policisté, protože se pokusil krást v supermarketu. Nejen že byl dotyčný přistižen, ale ukázalo se, že nejde o žádného nováčka.
Zloděj byl zadržen ve čtvrtek v podvečer pracovníky bezpečnostní agentury v nákupním centru Albert ve Vrchlického ulici v Liberci. „Muž procházel prodejnou a do své tašky si ukládal vybrané zboží. Postupně si do ní uložil čtyři tekuté prací prášky Ariel, deodorant a kolínskou,“ přiblížila počínání zloděje mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.
Poté, co si tašku napakoval, přehodil si ji přes rameno a chystal se bez placení prodejnu opustit. Jeho jednání si ale všimli pracovníci ostrahy, kteří muže za pokladnami zadrželi a přivolali policisty.
Zboží bylo vráceno zpět do prodeje a pětatřicetiletý muž putoval na policejní služebnu v Ruprechticích. „Policisté celou záležitost zadokumentovali a rovněž zjistili, že muž nekradl poprvé. V posledních třech letech jej totiž za majetkové delikty pravomocně odsoudil Okresní soud v Praze,“ upozornila Vlasta Suchánková.
Policisté na základě těchto skutečností mdelikventa obvinili ve zkráceném trestním řízení z trestného činu krádeže i přesto, že hodnota odcizených věcí byla sotva tisíc korun.
Muž by se tak měl v krátké době dozvědět, jaký trest ho za tento skutek čeká.