Mistrovství ČR v duatlonu hostil letos v září Žamberk a Tri club Česká Lípa na něj vyslalo čtyři reprezentanty - Elišku Faltovou (15 let), Tomáše Knejzlíka (14 let), Štěpána Kmocha (10 let) a Karla Jiráka (45 let). Úkol od trenéra a předsedy klubu Jaroslava Jíry zněl jasně: Poperte se o medaile, máte na to! Každý ze závodníků ji chtěl jak pro sebe tak i pro trenéra jako poděkování za jeho odvedenou práci, tak se šlo na to.

Jako první odstartoval Tomáš. Velký favorit se celý závod pohyboval na předních pozicích a hlídal si soupeře, které dobře zná. Do závěrečného běhu, jeho parádní disciplíny, šel s drobnou ztrátou ze 4. pozice. Nic co by neuměl smáznout. Běžel hezky, soupeře dotahoval a předbíhal, ale na toho prvního, totálně vyčerpaného, nakonec ještě kousek chyběl. Škoda, možná zbytečně moc respektu k o rok starším soupeřům. Příště to bude zlatá!

Tereza Hrochová v cíli libereckého závodu.
Hrochová vyhrála v rekodním čase. Vůbec jsem si nehlídala čas, řekla v cíli

Eliška to takticky zvládla skvěle. V prvním běhu udržela čelní skupinu a do toho závěrečného už šla na medailových pozicích s dostatečným náskokem, který udržela. Skvělé 3. místo!

Štěpán závodil na krátké trati, kde se to dětmi jenom hemží, rozestupy jsou minimální a rozhoduje každá maličkost. Nakonec 5. místo v kategorii 10-11 let jen s malou ztrátou na bednu. Stěpán se každým závodem zlepšuje a má rezervy jak v sobě, tak ve vybavení. Příště už to cinkne!

Karel. Po 3. místě z předchozího MČR v dlouhém duatlonu měl tentokrát větší konkurenci. Taktiku zvolil stejnou jako Eliška: v 1. běhu udržet čelní skupinu, na kole jet schovaný v rychlém balíku a v závěrečném běhu udržet vytvořený náskok. Bohužel není tak rychlý běžec, tak plán nevyšel a většinu závodu se pohyboval s Tomášem Jiránkem (suverénním vítězem kategorie z dlouhého duatlonu) na 3. až 4. místě. V závěrečném běhu šel ale Karel na doraz a 3. místo urval pro sebe.

Tri club Česká Lípa