Lužickohorský rychlík jezdí z Prahy do oblasti Kokořínska a oblasti Lužických hor do stanice Mikulášovice dolní nádraží ve Šluknovském výběžku a zpět každou sobotu, neděli a státní svátek. Vlak je vhodný pro návštěvníky Máchova kraje - turisty i cyklisty. Vlak je sestaven z motorové lokomotivy "Zamračená" řady T 478.1 a klasických kupátkových vozů zachovaných v původním provedení.

V soupravě vlaku je pravidelně (s výjimkou neděle 25. dubna) řazen barový vůz s výdejním okénkem (točené pivo, limo, káva, čaj a drobné občerstvení).

Čapí hnízdo v Dubnici.
V Dubnici se zabydluje pár čápů. Vrací se tam pravidelně

Popis trasy: Vlak vyjíždí ráno z Prahy a zamíří přes Neratovice, Mladou Boleslav, Bakov nad Jizerou, Bělou pod Bezdězem, Bezděz, Českou Lípu, Nový Bor, Jedlovou, Krásnou Lípu, Panský do Mikulášovic. Odpoledne se vrací stejnou cestou zpět do Prahy. Jízdní řád najdete ZDE.

Ve dnech 24. a 25. dubna 2021 bude z důvodu výluky traťové koleje veden Lužickohorský rychlík v úseku Praha hl.n. - Mladá Boleslav hl.n. v obou směrech odklonem. Vlak nezastavuje ve stanicích a zastávkách Praha-Vysočany, Praha-Kbely, Praha-Čakovice, Neratovice a Všetaty, náhradou zastavuje ve stanicích Praha-Libeň a Nymburk město.

VN