Po inscenaci Bílá nemoc, která vznikla v divadelní režii Petra Mikesky a filmové režii dalšího člena mladoboleslavského souboru, herce Milana Ligače a jejíž reprízy mohou diváci shlédnout v reprízách ještě 17. a 28. května, přichází MDMB s dalším online projektem.

Tentokrát se jedná o Máchův Máj, jehož verše divákům naši herci přiblíží ve zcela novém vizuálním konceptu a navíc přímo z Máchova kraje – tedy okolí hradu Bezděz a malebné kokořínské krajiny. Nesmrtelné verše tak ožijí v místech, kde je Mácha vytvářel a kde se k dílu inspiroval.

Kozí farma v Sosnové se letos rozrostla o 77 kůzlat.
OBRAZEM: Kozí farma v Sosnové se letos rozrostla o 77 kůzlat

Toto vrcholné dílo českého romantismu, které sám autor pojal jako osobní zpověď rozervaného romantického člověka plného nejistot a otázek po smyslu života, se tak vrací do míst svého původního zrodu.

Diváci se opět mohou těšit na celý mladoboleslavský soubor v režii Petra Mikesky. Děkujeme tímto partnerům inscenace: ÚPS Sychrov, hradu Bezděz, městu Bakov nad Jizerou, TIC Zvířetice, českobratrské církvi evangelické v Mladé Boleslavi a Muzeu Mladoboleslavska.

Premiéra inscenace proběhne symbolicky 1. května v 19:00 na YouTube kanále mladoboleslavského divadla.

Denisa Kábrtová