Na programu v krásném areálu Lesní zátiší byly atrakce pro malé i velké, jako například jízda na býku, „Shoď ho“ či střelba z luků a airsoftových pušek. Nejmenší návštěvníci se vyřádili v rámci pohybových aktivit studia A-Styl a při vystoupení kouzelníka Čárykluka, ti větší se zase nejvíc bavili u tomboly, která obsahovala skoro 50 položek.

Návštěvníky oslav léta přišel pozdravit i spisovatel Václav Budínský, jehož knížku Gymnázium si mnozí účastníci přišli nechat podepsat. Z nedaleké České Lípy dorazila i starostka Jitka Volfová.

Podél cyklostezky Varhany, která vede z České Lípy do Kamenického Šenov, roste pestrá škála rostlin.
Botanička mapuje rostliny podél cyklostezky vedoucí k pohádkové Panské skále

Programem provázel moderátor Českého rozhlasu Jan Žíla, který se zhostil i role DJe. Závěr večera patřil liberecké kapele Přehmat, která hosty do pozdních nočních hodin bavila tradičním americkým rock’n’rollem.

Závěr večera okomentoval viditelně spokojený pořadatel Jiří Čech z Kamenolomu Brniště: „Byl to pokusný první ročník, trochu jsme se báli tropických teplot, ale místní nás příjemně překvapili tím, kolik jich přišlo a jak se bavili. Já osobně jsem zaznamenal jen pozitivní ohlasy a už teď se těším na příští ročník, který v připravíme zase za rok.“

Radovan Vrátný