V kostele často vystupuje nebo sem přivádí své žáky, tak bylo přirozené, že se tady odehrává i jeho životní změna. Na své vlastní svatbě předvedl, že je výborným zpěvákem, když zazpíval své nastávající. Všechny přítomné mile překvapil a nejedno oko nezůstalo suché.

Významný český zpěvák studoval v Teplicích zpěv a během vojenské služby se stal sólistou Armádního uměleckého souboru. Působí především na scéně divadla v Ústí nad Labem, kde nastudoval pěknou řádku rolí a kde byl nominován na cenu Thálie za roli Tassila v Kalmánově operetě Hraběnka Marica.

Doba posledních měsíců byla pro Jaroslava Kovacse významná jednak působením v Německu a také přípravou na významný životní krok. V jednom veřejném medailonku vzkazuje svým posluchačům: „přál bych si, aby všechna divadelní představení byla pro vás nezapomenutelným zážitkem, abyste se k nám vraceli a odnášeli si co nejvíce pozitivních zážitků do vašich soukromých životů“.

Po změně jeho cesty životem popřejme našemu spoluobčanovi, ať je jeho nový život plný krásných zážitků v nádherném soukromém životě.

Eva Bečvaříková