Do české reprezentace se dostalo hned devět soutěžních vystoupení z našeho týmu, z toho pět bylo oceněno medailemi a dvě dokonce tou nejvyšší. A kdo za tím vším tedy stojí? Největšími favority na pohárová umístění pro tento rok byly obě choreografie classic, jak kadetská, tak seniorská. Naše seniorky ustály tlak okolí a staly se tak II. vicemistryněmi Evropy. A kadetky? Ty nechaly nervozitu daleko za svými patami a hladce si dotančily pro titul mistryň Evropy.

Držitelé dvou cen Grammy, fenomenální britský sextet The King’s Singers, se v úterý 17. září postará o zahájení 18. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica. Speciálním hostem večera bude navíc liberecký dětský sbor ZUŠ Severáček
České publikum je nesmírně velkorysé, říkají britští pěvci z The King’s Singers

Mezi miniformacemi nás pak čekala snad nejsladší překvapení, jaké si člověk v tomto sportu může přát. Náš nováček v kategorii sólo junior – Lucie Josefová - vybojovala pro náš tým a celou ČR stříbrnou medaili. Hrdě teď nosí titul I. vicemistryně. O další úžasný výsledek se postarala Jana Rodrová (sólo senior), která ovládla celou svou kategorii a díky ní opět zazněla hymna naší České republiky. Poslední medaile padla na krk triu senior – Tereza Svobodová, Jana Rodrová a Kateřina Chvátalová, jež vystoupalo na bronzovou příčku a přidalo do týmu další ocenění II. vicemistryň. Všechny výše zmíněné choreografie si tímto zajistily i postup na Mistrovství světa 2020 do kazašského Almaty.

Dále nás reprezentovalo z 6. místa trio kadet – Tereza Ullrichová, Nikola Novotná a Anabell Lee Jurásková, ze 7. místa miniformace junior i senior a z 11. místa trio junior Michaela Sobotková, Lucie Josefová a Kateřina Macurová. Zkráceně lze říci, že se můžeme odteď pyšnit dvěma tituly mistryň a II. vicemistryň Evropy, jedním titulem I. vicemistryně a pěti postupy na MS 2020.

Děvčatům děkujeme za výbornou reprezentaci našeho týmu i země a držíme pěsti na nastávající sezónu!

Jana Rodrová