Přes avizované pěkné počasí byla po ránu na autodromu v Sosnové mlha hustá tak, že by se dala krájet, a proto se stalo, že trať zůstala po celý den pěkně uklouzaná. Tedy nebyla opět nouze o smyky, a i pár nehod se urodilo – vše se však obešlo bez újmy na zdraví, a to je to nejdůležitější.

I tentokrát měl závod již od tréninku jednoznačného favorita, tentokrát v podobě Daniela Suka a jeho silného Subaru WRX Sti. Ten po každé sérii navyšoval svůj náskok, který se nakonec zastavil na hodnotě 8,55 sekundy, které najel v součtu časů na 4 okruhy na druhého Miroslava Janoucha (Mitsubishi Lancer).

Třetí místo s novým vánočním dárkem (VW Polo) vybojoval Dominik Nwelati, který byl zároveň nejrychlejší mezi dvoukolkami, když druhý Lukáš Krupička (Opel Corsa Rally4) za ním zaostal jen o 4 setiny sekundy. Lukáš svůj stroj ve finálové sérii zaparkoval v kačírku, ze kterého ho vytáhli až po závodě. Třetí ve 2WD byl opět Dominik, tentokrát se svým oblíbeným Oplem Adam R2.

Máchovo jezero.
KVÍZ: Jezero hladké v křovích stinných... Vyzkoušejte si, co víte o Mácháči?

Nejrychlejším juniorem byl opět Dominik Huráb (9. absolutně) před Františkem Blumelem (Opel Adam), třetí místo obsadil Leoš Hradil (Honda Civic). Nejrychlejší závodnicí byla Nikola Halousková, před vítězkou minulého závodu Terezou Kadlecovou a Michaelou Šimonovou (všechny sedlaly Škodu Felicii).

Do čela průběžného absolutního pořadí se vyhoupl vítěz lednového závodu Daniel Suk, který vede před druhým Dominikem Nwelati o 7 bodů, na třetí místo se vyhoupl Miroslav Janouch, který ztrácí dalších 7 bodů.

Ve dvoukolkách je průběžně první Dominik Nwelati (79 bodů), druhý je Tomáš Kudrna (BMW – 51 bodů), třetí zůstává Marek Lacika (Renault Clio – 40 bodů). Mezi juniory si upevnil první místo Dominik Huráb (82 bodů), druhý je Leoš Hradil (63 bodů), který má 2 body k dobru na třetího Františka Blumela.

Lužické hory jsou rájem cyklistů.
Lužické hory lákají náročné cyklisty i poklidné jezdce

Mezi děvčaty si první místo upevnila Nikola Halousková (60 bodů), na druhé místo vyskočila Tereza Kadlecová (37 bodů) a odsunula tak duo Pavlína Krysličková a Eva Pilecká (34 body) až na třetí místo.

Třídu 11 vede suverénně Martin Donát (VW UP), ve třídě 12 kraluje Dominik Nwelati, ve třídě 21 je bezkonkurenční Marek Hons (Peugeot 106), stejně jako ve třídě 22 Dominik Nwelati, třídu 31 vede Dominik Huráb (Suzuki Swift), třídu 32 Marek Lacika, ve třídě 41 se na čelo vyhoupl nestárnoucí Jiří Šén (Hyundai i30n), třídu 42 vede Tomáš Kudrna (BMW), třídu 51 vítěz posledního závodu Daniel Suk, ve třídě 52 je stále na čele Vladimír Hanzl (Ford Fiesta).

Stará lidová pranostika říká – „Únor bílý, pole sílí“ – tak věříme že 4. února při šestém závodě ARS bude už opravdové zimní počasí a že si přijede závod užít zase víc závodníků, než tomu bylo v lednu. Srdečně zveme všechny milovníky rychlé jízdy, ale i ty, kteří si chtějí vyzkoušet své limity v bezpečném prostředí autodromu v Sosnové.

Podrobné výsledky jednotlivých tříd a další informace včetně přihlášky najdete na www.autoklubbohemiasport.cz a zajímavosti na www.facebook.com/autodromrallyserie/

Organizační tým ABS, Petr Pavlát