Naplánovaný program narušil déšť, který vydržel od odpoledne až do noci. To ale pořádající spolek Järgen family nemohlo odradit. Z hlavního pódia se tak vystupující museli přesunout do stanu, kde se začalo hrát akusticky.

„Na jednu stranu to je pro náš spolek velký prodělek, ale atmosféra byla úplně super. Velké díky patří náhradnímu zvukaři Ondrovi Salákovi, který dorazil a vše nazvučil. Druhé obrovské dík patří kapelám, moderátorovi Filipu Šubrtovi a také kapele Pekař, která přistoupila na naší improvizaci a věříme, že jste si jejich vystoupení užili. Díky moc všem kdo přišel, díky moc všem kdo nás podpořil, díky všem kdo vystupoval a hlavně díky všem pořadatelům. Budeme se těšit na příští ročník a věřte, že to nevzdáme,“ řekl za pořadatele Patrik Želechovský.

Cestou z Holého Vrchu na autobusové nádraží ztratil starší muž z České Lípy příruční tašku s doklady, telefonem a vyšší finanční částkou v korunách i eurech.
Hledají se poctivé nálezkyně. Školačky z Lípy vrátily ztracené cennosti majiteli

I letos návštěvníci rozhodovali o divácké ceně. První místo získala kapela Lithium, druzi byli Chrousti a třetí místo obsadila Karolína Hylská. Byl to ale velmi vyrovnaný boj, protože mezi prvním a druhým místem rozhodl jeden jediný hlas. Protože se po přesunu pod stan podmínky pro vystoupení trošku zhoršily, druhá část hlasování už se nekonala.

„Interpreti nemohli předvést své výkony na sto procent a dokonce několik vystupujících muselo svůj koncert z technických důvodů zrušit. Proto uděláme vše, abyste tyto kapely mohli vidět na příštím ročníku, který nám už nic nezkazí,“ vzkazuje Patrik.

Ještě před deštěm si kromě kapel mohli návštěvníci užít i doprovodný program, který zabavil hlavně děti.

(per)