Znáte firmu, která zaměstnává pracovníka se zdravotním postižením? Máte ve svém okolí člověka se zdravotním znevýhodněním a víte, kde pracuje? Nominujte zaměstnavatele, který dal těmto lidem šanci a přispěl tak k jejich začlenění do společnosti, do soutěže Stejná šance – zaměstnavatel roku 2020.

Nově můžete nominovat zaměstnavatele, která zaměstnává člověka se zdravotním postižením, až do 30. září 2020.

Informace o soutěži: V březnu odstartoval již 9. ročník celorepublikové soutěže Stejná šance – zaměstnavatel r. 2020. Víme, že zaměstnat člověka se zdravotním postižením není vždy tou nejjednodušší cestou, ale také víme, že má svůj přínos a že to jde! Rytmus Liberec je nezisková organizace, která vznikla v roce 2004. Prostřednictvím poskytování služby sociální rehabilitace podporuje lidi se zdravotním postižením v aktivním začleňování do pracovního i společenského života.

Cílem soutěže je veřejně ocenit a podpořit zaměstnavatele, kteří zaměstnávají osoby se zdravotním postižením. Prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe chceme šířit myšlenku zaměstnávání lidí s postižením směrem k veřejnosti a také k dalším potencionálním zaměstnavatelům. Vítězem soutěže v r. 2018 se stala firma Norwood z České Lípy.

Zaměstnavatele může nominovat každý. Formuláře jsou dostupné na webových stránkách soutěže www.stejnasance.cz. Pokud nemáte přístup k internetu, neváhejte se obrátit na pracovníky organizace Rytmus Liberec – rádi Vám s vyplněním nominačního listu pomůžeme!

Celorepublikově probíhá soutěž pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí a hl. m. Prahy. Těší nás, že v Libereckém kraji převzal nad soutěží záštitu hejtman Libereckého kraje, Martin Půta.

Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny v budově Krajské úřadu na podzim tohoto roku. Aktuální informace k průběhu soutěže a k jejímu vyhlášení sledujte na facebookových a webových stránkách organizace Rytmus Liberec, o. p. s.

Kontakt na českolipskou pobočku organizace: 773 639 965, 773 010 040, liberec@rytmus.org.

Nikola Tschertnerová