Akce je určena nejen pro myslivce, ale i pro širokou veřejnost a rodiny s dětmi. Podmínkou soutěže je připravit guláš z 5 kg zvěřiny.

Zajímavostí je, že veřejnost může sledovat, jak soutěžící připravují své guláše na otevřeném ohni. Uvařené guláše si mohou návštěvníci zakoupit a ochutnávat, hlavní slovo v hodnocení má však porota složená z myslivců a známých osobností. Letos přijal pozvání Láďa Hruška, herečka a zpěvačka Barbora Mottlová. Pro soutěžící jsou připraveny hodnotné ceny, vítězné družstvo obdrží laň, druhé v pořadí danělu a třetí divočáka.

Programem bude provádět herečka a moderátorka Klárka Jandová, myslivci zde předvedou plemena loveckých psů, vábení zvěře, pro děti budou připraveny soutěže, od 11 do 13 hodin zahraje DUO ADAMIS.

Vstupné je 50 Kč, parkování před zámkem zdarma.

Po ukončení soutěže plynule naváže za účasti TV Prima ZOOM slavnostní otevření nové Naučné stezky v parku před zámkem. Jedná se o sochy vyřezané z dubového dřeva motorovou pilou, které zhotovil místní občan - umělecký dřevořezbář Filip Kubeš.

Sochy jsou doplněny informačními tabulemi s popisem a zároveň se z nich návštěvníci mohou dozvědět, jaké druhy zvířat a ptáků zde žijí. Na začátku naučné stezky je umístěna v nadživotní velikosti socha anděla, následuje socha víly, poté dětské hřiště s herními prvky z akátového dřeva.

Další zastavení jsou u soch dvou volavek, divokého prasete, brouka, jeřába popelavého, sovy, žáby. Stezku uzavírá socha čerta sedícího v bledulích v nadživotní velikosti, který střeží cestu vedoucí do Národní přírodní památky Peklo. Stezka je doplněna třemi pozoruhodnými lavičkami, na kterých si mohou návštěvníci odpočinout.

Celkové náklady na vybudování naučné stezky přesáhly 400 000 Kč, sponzorský dar ve výši 150 000 Kč poskytla TV Prima ZOOM.

Ivana Cedrychová