V průběhu karanténních opatření souvisejících s onemocněním COVID-19 se stejně jako ostatní učitelé dostal Jakub Mašek do situace složité výuky na dálku a velmi problematické motivace žáků. Proto vymyslel speciální projekt, jak je zapojit, povzbudit k práci a společně vytvořit něco netradičního a zajímavého.

Projekt mimo jiné ukazuje, že se základní umělecké školy dokáží kreativně poprat i s takovou situací, která všechny postihla, a rozhodně stojí za to se do ZUŠky přihlásit a učit se novým věcem.

Vybraní žáci dostali notové zápisy jednotlivých partů písně Vjeržim od Circus Brothers, které si pod odborným vedením nacvičili a následně nahráli včetně videa na mobilní telefony.

Z obdržených videí pak vznikl videoklip, kde jsou žáci zapojeni nejen v obrazu, ale reálně mohou slyšet své výkony i v samotné hudební stopě. „Bylo krásné pozorovat, jak se pro projekt nadchli žáci i jejich rodiče. Všichni jsme šťastní, že jsme mohli i přes současná opatření vytvořit něco unikátního“, řekl k projektu jeho autor Jakub Mašek.

Zdroj: Youtube

„Jako vedení školy v této době vítáme jakoukoli netradiční aktivitu, která žákům pomáhá být v kontaktu s hudbou. Vše je založené na aktuálním nápadu a dobrovolné aktivitě jednoho z našich zaměstnanců, což je nutné zdůraznit“, doplnil Marek Kučera, ředitel ZUŠ Česká Lípa.
Circus Brothers už jeden videoklip k singlu Vjeržim vydali. Myšlenka textu se teď ale stala natolik aktuální, že se kapela rozhodla singl využít pro tento klip podruhé. Fanoušci tak mají možnost obě verze porovnat. Kromě toho sdílením verze Quarantine Edition 2020 podpoří samotné žáky v jejich snažení, protože už v samotných začátcích své hudební kariéry uvidí, že je reálné, aby jejich um slyšeli tisíce lidí. Motivace se aktivně vypořádat se současnou situací je totiž hlavní myšlenkou celého projektu.

Videoklip byl uveřejněn na YouTube a sociálních sítích kapely Circus Brothers ve čtvrtek 21. května v 18:00. Budeme rádi, když ho pomůžete rozšířit do povědomí co nejvíce lidí.

Kapela Circus Brothers je pevnou součástí klubové a festivalové scény v České republice. V letošním roce, stejně jako v minulosti, měla v plánu vystoupení na řadě festivalů vč. Mighty Sounds nebo Colours of Ostrava. Vzhledem k aktuální situaci se však většina termínů přesunula na rok 2021. O jejich energii, disco-balkánu a večírcích se vždy mluví ještě dlouho. Ve své hudbě kombinují balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop, špinavý house, drsný rap a líbivý folk. Nejbližší koncert Circus Brothers se uskuteční 11. června před pražským klubem Cross.

Lada Kučerová