K překvapení všech si ale děti letos nepřály dárky. Místo nich tentokrát projevily přání dostat pod stromeček raději „hromadu“ sladkostí. Nemají k nim totiž tak snadný přístup jako naše děti doma a jsou pro ně mnohem vzácnější než pro děti, žijící v běžných rodinách. Kapesné větších dětí z Dětského domova je rovněž omezené a tak si vždy nemohou koupit to, na co mají chuť.

Zaměstnanci věznice proto nakoupili z vlastních peněz opravdu „hromadu“ cukrovinek – bonbóny, sušenky, čokolády, žvýkačky, lízátka a další dobroty. Kromě toho někteří donesli navíc i drobné hračky do vánočního balíčku pro ty nejmenší děti.

Znovu rekordní Sbírka potravin v České Lípě.
Znovu rekordní Sbírka potravin v České Lípě

Nakonec byly pro každé dítě (celkem jich v dětském domově žije 23) připraveny 2 krásné balíčky plné dobrot. K balíčkům navíc každé dítě dostalo speciálně vyrobenou roušku s vlastním vyšitým jménem. Na ušití roušek se podíleli vybraní odsouzení pod dohledem zaměstnanců.

Dárkové balíčky, spolu s dalšími drobnostmi, byly dětem do Dětského domova předány ve středu 16. prosince. Dle sdělení ředitelky dětského domova jim udělaly obrovskou radost. A to všem, od těch nejmenších až po ty nejstarší.

Vedení věznice, stejně tak jako ostatní zaměstnanci, plánují v podobné spolupráci pokračovat i v dalších letech.

Krutinová Martina, mluvčí věznice