Můj den v Zajímavých časech

Vstávám v půl šesté, což je o hodinu déle, než když je škola. Vyvenčím svého Upírka a následují běžné ranní aktivity-cvičení, sprcha, čaj, vyvětrat, ustlat, vytřít balkon, poklidit, sbalit věci do školy a vyrazit ven. S rouškou, jak jinak. Chodíme kolem hasičárny, aby se Upírek pořádně proběhnul. Všem doporučuji pořídit si psího kámoše. Ne každý ho může mít, ale pokud to jen trochu jde, neváhejte. Psí společnost je mimořádná. Věřím, že to potvrdí všichni pejskaři. Dopoledne proběhne v kanceláři, Upírek většinou spí v pelíšku. Kancelář občas vyměním za práci na školní zahradě, která se mění den ode dne, krásní, jukněte na školní web. Odpoledne většinou plním babičkovské úkoly, a to strašně ráda. Vycházky do přírody a  na zahrádku v patách s Upírkem jsou úžasné. Postrádám v těchto Zajímavých časech kontakt s dětmi. Jejich nápady, hlášky a úsměv chybí. Jo, pravda ale je, že nemusíme řešit žádné výchovné nedorozumění mezi nimi. S učiteli se občas potkáme, i když je to také jen mžik. Všichni se opatrujte a věřte, že bude líp.

Jana Žába 

Jak se mám, co dělám? Zoufám si

Jsem člověk, který potřebuje řád, jinak se ze mne stává lenochod a budižkničemu. Nevím, co bych, něco začnu a nedokončím, nadchnu se pro něco a za pět minut už mě to nebaví. Máme se prý teď možnost zastavit a zamyslet, to vůbec nemůžu. Jak se zastavím, mysl mi zčerná. Snažím se nemyslet na děti. Chtěla bych s nimi být nějak v kontaktu, chtěla jsem vymyslet nějako společnou hru, ale nejde mi to. Strašně mi chybí. Nikdo mne neděsí parkurovými skoky, nikdo nehuláká, nikdo mi nekreslí obrázky… a už slzím. Já strašně ráda ráno spím, dlouze snídám a pracuji na zahradě, ráda si čtu, kreslím… ale už mě to Nebaví!

Zdena, vychovatelka

Život v karanténě

Jako ostatní lidé i já jsem doma . Máme velkou zahradu u domu, a tak hodně času trávím venku. Pleji záhony, dokonce jsem včera začala rýt a připravovat záhony na sázení cibule, mrkve, brambor a jiné zeleniny. A protože je venku hezky, tak jsem vyčistila po zimě bazén a budeme ho  o víkendu napouštět. Práce mě baví ,ale moje práce s dětmi mi už taky chybí. Jinak doma dělám domácí práce jako je vaření, praní, uklízení.Nikam nechodím , jen jednou za týden jedeme s manželem na nákup do České Lípy. Za domem máme les ,tak chodím s mužem na procházky do lesa. Přírody tady máme hodně a  užíváme ji  plnými doušky. Občas přijede i dcera s vnoučkem, tak máme o zábavu postaráno. Mějte se všichni moc dobře, dávejte na sebe pozor, přeji hlavně hodně zdraví a těším se na Vás. 

Lenka, vychovatelka