Dočkali se! Po dvou porážkách se poslední celek tabulky až ve 3. kole fotbalové Fortuna divize B českolipský Arsenal radoval po penaltovém rozstřelu ze dvou bodů. Výraznou měrou se na premiérové výhře podílel 19letý brankář Tomáš Plechatý, jenž si poradil se dvěma pokutovými kopy. V normální hrací době skončil zápas 1:1, domácí pak vyhráli na penalty 4:2.

„Jsem rád, že se nám podařil penaltový rozstřel a zisk dvou bodů,“ přiznal českolipský trenér Dušan Ješeta.

Domácí celek poslal do vedení v 8. minutě Milan Lakatoš a tento stav trval dlouhých osmdesát minut. Dvě minuty před koncem základní hrací doby totiž poslal duel do penalt Edis Mušović.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, dvacet pět minut to byl výtečný výkon, dali jsme gól. Potom jsme se trošku zatáhli, soupeř převzal iniciativu, měli jme tam pár brejkových situací. Ve druhém poločase soupeř zjednodušil hru a začal to hrát na Bočka. Pak přišla zbytečná chyba dvě minuty před koncem, která znamenala vyrovnání,“ uvedl Ješeta.

Česká Lípa se po postupu z krajského přeboru dočkala vedle první výhry a bodů také premiérové branky. O to větší zavládlo zklamání v táboře poražených.

„Chtěli jsme zde vyhrát, bod je pro nás málo. Do třicáté minuty jsme hráli strašně pomalu. Lípa byla lepší. Od třicáté minuty jsme se zlepšili. Od druhého poločasu jsme hráli na dva útočníky a začali jsme mít více ze hry. Ke konci jsme utkání se nám podařilo vyrovnat na 1:1, ale jak říkám pro nás je to ztráta bodů,“ uvedl chomutovský trenér Jan Hyneš.

FK Arsenal Česká Lípa – FC Chomutov 2:1 po penaltách, zápas skončil 1:1, penalty 4:2
Branky: 8. Lakatoš – 88. Mušović. Rozhodčí: Paták. ŽK: Hodač, Vodrážka, Valta – Kubík, Janošík. Diváků: 250.
Sestavy:
Arsenal Česká Lípa: Plechatý – Provazník, Vodrážka, Malý – Lakatoš, Migl (90. Mikysa), Vepřovský, Valta, Žižka (78. Ladra) – Vébr (65. Soukup), Hodač (90+3. Kaňkovský).
FC Chomutov: Švejda – Bozalija (46. Pěnička), Kubík, Hříbal, Mušović – Janošík, Klimeš, Gedeon, L. Svoboda (73. Zeman), Příhonský (67. Maršálek) – Boček.