„Bylo to utrápené utkání, kdybychom vedli v první půli tři nebo čtyři nula, tak by se to odvíjelo v klidu a s přehledem. Ve druhém poločase se soupeř soustředil hlavně na obranu a s tím jsme měli problémy. Šance jsme si vytvářeli, ale neproměnili jsme je. Naštěstí se nám to v závěru povedlo," hodnotil domácí kouč Martin Jánošík, který chce letos se svým souborem nahánět čelo tabulky. 

Jak už bylo řečeno, Lípa začala skvěle, brankář hostů Sedlák byl v permanenci. Fotbalisté Arsenalu pohrdli i penaltou, kterou Sedlák zlikvidoval a tak to bylo právě Slané, které otevřelo skóre, když se v šestnácté minutě ukázal Nádeníček. Naštěstí domácí odpověděli hned po pěti minutách, kdy se prosadila posila z Vilémova zadák Jan Filip. Pak se musel Arsenal dobývat do plných a soupeřův val prolomil až v těsném závěru. 

„Domácí mají kvalitní mužstvo, což jsme věděli. Byli v přechodové rychlejší, měli spoustu šancí. Na druhou stranu i my jsme měli svoje šance, kdyby se rozhodčí nebál písknout penaltu, tak jsme si možná ten nějaký bod odvezli," litoval kouč Slaného Martin Nový. 

Česká Lípa - Slaný 2:1 (1:1)

Branky: 21. Filip Jan, 86. Šimon Matěj - 16. Nádeníček Bohumil. Rozhodčí: Švorc Jan - Hes Filip, Andras Lukáš. Delegát: Vydra Jan. ŽK: 1:2. Diváci: 210.

Sestava České Lípy: Král – Baláž, Filip, Dvořák, Henzl – Valta (59. Havel) – Šimon, Kazda (90. Ješeta), Blažek, Bulejko, - Halbich (74. Žižka – 90. Krčmář).