„Dnes to bylo kvalitní utkání. Snažíme se sestavit sestavu pro jarní část, i když nám někteří hráči vypadli. Utkání se nám povedlo, jen jsme měli dát více gólů. V závěru musíme hrát klidněji a nechat hrát spíše soupeře. My se musíme soustředit na udržení míče a netlačit se dopředu. Měli jsme tam další šance, ale opět je neproměňujeme,“ hodnotil utkání Martin Jánošík, trenér České Lípy.

První poločas se hrál většinou o střed pole, šancí moc nebylo. Více ze hry měli domácí. V úvodu druhé půle se podařilo dát domácím branku, kterou zařídil Martin Žižka, když jej Kazda našel volného na hranici vápna. V závěru utkání měli oba soupeři několik šancí, ale neproměnili je. Konec utkání patřil soupeři, snažil o vyrovnání, ale českolipští hráči vedení udrželi.

„Z našeho pohledu kvalitní utkání, měli jsme nějaké problémy se sestavou. Jsem spokojený a předvedli jsme to, na co máme. Teď polykáme tréninkové dávky, ale i s těsnou porážkou jsem spokojený,“ řekl Miroslav Kratochvíl, kouč Libiše.

Česká Lípa hraje další přípravu v sobotu 26. února doma od 15 hodin s Vilémovem.

Arsenal Česká Lípa – Sokol Libiš 1:0 (0:0)

Branka: Žižka.

Česká Lípa: Plechatý – Hejl, Malý, Dvořák, Baláž (22. Žižka) – Vacek – Petr (78. Černý), Kazda, Ješeta (64. Hánl), Bulejko – Nosek (78. Šíma).

MIROSLAV DALÍK