„Asi zasloužená remíza, ale po minulé sezoně chceme být nastavení, že nás všechny zajímá jen výhra. Každá ztráta nás štve, remízu tedy bereme jako neúspěch,“ posuzoval trenér Neratovic Jiří Brunclík bod proti týmu, který v sezoně ztratil vůbec poprvé.

Pro Neratovické šlo na čtvrtý pokus po minulé první výhře o druhou podzimní bezbrankovou remízu a třetí utkání bez vstřelené branky. V hostující sestavě se týden po hattricku neprosadil ani na jaře ještě neratovický David Halbich. Šance strhnout vítězství na tu či onu stranu se sice vystřídaly, Malina s Králem ale nakonec zůstali nepřekonaní.

Domácí jedničce v jednom případě pomohla i tyčka. V závěru to ale byli pro změnu jeho spoluhráči, kdo měl při tutovce k vítězství blíž. Konečná remíza je tak nejspíš spravedlivým vyjádřením dění na hřišti.

„Lípa byla první půlku výrazně nebezpečnější a připravila si dvě tři výborné šance. Bohužel jsme byli strašně zakřiknutí, bez pohybu, bez důrazu a dělali jste triviální chyby při výstavbě. Tím jsme Lípu dostali do sedla,“ rozebíral zápas trenér Neratovic.

S druhý poločasem už mohl být spokojenější, gólové vyjádření ale chybělo. „Druhou půlku se hra otočila stejně jako s Kladnem a začali jsme si připravovat šance. Tu největší měl Nik Dobiáš, který se výborně uvolnil a šel sám na gólmana. Ale bohužel selhal v zakončení. Měli jsme i další šance volající po brance, ale schází nám důraz a klid,“ dodal Jiří Brunclík.

Speciální utkání odehrál hostující útočník David Halbich, který ještě na jaře střílel góly za Neratovice. Nespletl si v sobotním dopoledni kabinu? „Naštěstí ne," smál se šestadvacetiletý snajpr, který v soutěžní pauze zamířil do stejného klubu, odkud v zimě přišel. 

„Škoda, že jsme si neodvezli plný počet bodů. Jinak jsem se na kluky těšil, v týdnu proběhly nějaký hecovačky, hlavně s Kalim (stoper Jan Kalabis), se kterým jsme hráli celý zápas na sebe," prozradil a litoval svých šancí, ze kterých vyšel jako vítěz brankář Malina. „Škoda, že nám nebo tedy mně to tam v první půlce z asi tří šancí aspoň jednou nepadlo. Ale myslím si, že remíza zasloužená. Z Nera se moc body vozit nebudou. Takže asi nakonec můžeme být rádi za čisté konto a neprohru."

„V prvním poločase jsme promarnili plno gólových šancí. Dnes to byl zápas o jednom góle, kdyby tam padl, tak určitě přidáme další, nepovedlo se. Ve druhé půli se osmělili i domácí, vytvořili si pár šancí, které jsme přečkali. Zasloužená remíza, je jen škoda, že jsme v prvním poločase nebyli produktivnější," hodnotil utkání Martin Jánošík, kouč České Lípy. 

Po ose Neratovice - Česká Lípa putoval v létě také David Krčmář, ten ale do utkání nezasáhl. 

FK Neratovice Byškovice - FK Arsenal Česká Lípa 0:0. 

R: Flade, ŽK 1:2, 150 diváků.

České Lípa: Král – Baláž, Filip, Dvořák, Henzl– Šimon, Blažek, Kazda, Havel (90. Valta), Bulejko – Halbich (90. Kříž)