V pátek nastoupil Arsenal proti rezervě libereckého Slovanu, která sestoupila z České fotbalové ligy. Liberec B vyhrál jasně 4:0. „Tenhle zápas jsme pojali jako doplnění týdenního tréninkového bloku. Nám jde hlavně o kondiční charakter a to se plní. Herně to nechci hodnotit, přesto musím říct, že první poločas byl z naší strany určitě lepší. Byl postaven na zkušenějších hráčích. Ve druhém poločase převažovali mladší hráči, kteří vyšli z dorostu. Po technické stránce ještě nedosahují parametry na dospělý divizní fotbal, ale jak říkám, nám jde hlavně o kondiční stránku," hodnotil vše Martin Jánošík. 

O den později nastoupila Česká Lípa v Zásadě proti Velkým Hamrům. Tentokráte vyhrála 3:2. „Zápas jsme dnes pojali úplně jinak, bylo to určitě lepší než v pátečním utkání s libereckým béčkem. Byl to trochu jiný soupeř. Měli jsme zde chvílemi lepší herní afekty, i když jsou tam pořád chyby," konstatoval Jánošík po utkání, ve kterém branky za Arsenal stříleli dvakrát Kříž a jednou Volek. 

Trenér Jánošík a jeho asistent Štajner mají k ruce velký počet hráčů. V dresu Arsenalu se objevil například kanonýr David Halbich, který poslední půl rok odehrál v Neratovicích. 

„Ano, David je u nás zpátky. Když odcházel do Neratovic, říkali jsme, že má u nás stále dveře otevřené. Máme tady teď zhruba třicet hráčů. Rád bych, ale nemůžu být konkrétní, kdo je tady na zkoušku. Jen doufám, že během příštího týdne už budeme mít ten kádr sestavený na novou sezonu," dodal trenér České Lípy.