Postupové naděje svěřenců Martina Jánošíka se tak rázem zase ztenčily. „Prohráli jsme 5:0. Tahali jsme za kratší konec, působili jsme chvílemi strašně naivně a dětsky. Soupeř nás po zásluze trestal. Takhle špatný zápas jsem zde ještě nezažil a myslím si, že se v některých případech se odkryly naše silné nedostatky. Prostě jsme to nezvládli v žádném ohledu, ani v obraně, ani v útoku i v přechodové fázi jsme prohrával," kroutil hlavou hodně zklamaný trenér České Lípy Martin Jánošík. 

Úvod utkání vyšel domácím náramně, již ve 4.minutě domácí dali vedoucí gól. Stružinský u brankové čáry obešel Ješetu a pak poslal centr před branku, kde našel Opluštila, který hlavou poslal míč do břevna, ten se odrazil za brankovou čáru - 1:0. Druhý gól padl ve 13. minutě. Hejl na půlce nepohlídal dvojici hráčů. Nguyen toho využil k centru na Stružinského, který se rozběhl k českolipskému vápnu, tam jej zfauloval Dvořák. Nařízený přímý kop proměnil ve druhý gól Glaser, když poslal balón nad zdí mezi tři tyče - 2:0.

Českolipský tým byl u všeho potdě, domácí hráli důsledný fotbal v osobních soubojích, lépe se pohybovali, a tak další gól na sebe nedal dlouho čekat. Malý u postranní čáry neuhlídal Glasera, ten následně poslal centr před branku, kde Plechatý na míč nedosáhl. K míči se dostal Stružinský, který i přes atak Baláže poslal míč za brankovou čáru - 3:0. Českolipští měli svůj jediný nebezpečný pokus v utkání až ve 28. minutě, kdy Kazda vystřelil zpoza šestnáctky, gólman Nejedlý bez problémů jeho pokus zlikvidoval.

Ve druhém poločase se ze strany českolipských hráčů nic nezměnilo, čehož využili domácí ke vstřelení dalších branek. V 56. minutě agilný Stružinský přistrčil míč Glaserovi, ten jej poslal před branku, kdy byli nehlídaní dva jeho spoluhráči a tak Dolechek neměl problém tečovat tento centr za Plechatého záda - 4:0. O třináct minut později Glaser z rohového kopu poslal za obranu centr na nehlídaného Nguyena a ten prostřelil českolipskou obranu - 5:0. Závěr utkání si již domácí pohlídali a tím si upevnili vedoucí místo v tabulce.

„Dali jsme na začátku rychlé dva góly, tím se zápas asi zlomil. Lípa sem přijela hrát aktivní fotbal, tak jak je zvyklá. Nám se povedl začátek, to rozhodlo celé utkání," pochvaloval si Petr Johana, kouč domácího Mostu. 

Baník Most Souš - Arsenal Česká Lípa 5:0 (2:0)

B: Opluštil, Glaser, Stružinský, Dolechek, Nguyen. R: Švorc. ŽK: 0:4, 350 diváků.

Česká Lípa: Plechatý – Hejl, Malý, Dvořák, Baláž (35. Bulejko) – Vacek, Ješeta, Kazda (61. Hanl) – Žižka (69. Ježek), Šimon - Nosek.

MIROSLAV DALÍK