Když šli fotbalisté Kladna po utkání s Českou Lípou do šaten, říkali s úsměvem, že hráli pro diváky. Že by však jejich nervy šetřili, to se tvrdit nedá. Nováčka divize nakonec udolali 5:3. V utkání ale dvakrát prohrávali.

„Takových chyb, co jsme dnes vytvořili v defenzivní činnosti, jsme neudělali ve všech předchozích utkáních dohromady,“ kroutil hlavou kouč vítězů Jan Pejša.

Už první minuta naznačila, o čem utkání bude. Kapitán hostů Valta napálil z 30 m břevno aby vzápětí odvracel balon na brankové čáře vlastní branky. Uběhlo pár desítek vteřin a domácí přece jen prohrávali, když pěknou akci zakončil Hodač.

Vyrovnání přinesla souhra dvou nejstarších hráčů na hřišti. Svoji standardku poslal Kalina do prostoru kam si naběhl Holub, jehož parádní hlavička byla nechytatelná. První půlhodina přece vyzněla pro hosty, kteří ji po zásluze vyhráli po Malého teči hlavou.

Pak už se začaly počítat šance převážně před bránou Severočechů. A bylo jich na několik utkání. Skóre otočil Tóth, kterého dvakrát poslal před samotného brankáře Vl. Procházka. Aby ran do lipského vazu nebylo málo, vešlo se mezi Tóthovi trefy vyloučení Malého, jenž nedovoleně zastavil unikajícího P. Růžičku.

Po změně stran se hrálo na jednu bránu. Byli to ale hosté, kteří z ojedinělého útoku srovnali na 3:3. Na zahazování šancí Kladno málem dojelo, když deset minut před koncem Severočeši trefili tečovanou střelou tyč!

Chvíli na to se Kladenští už prosadili. Vítěznou trefu zaznamenal Čížek, jenž šel ze strany sám na gólmana. Největší ohlas však měla poslední branka zápasu.

Do jeho závěru naskočila posila z HFK Olomouc Bagou. Fotbalista z Pobřeží Slonoviny nebyl na hřišti ani minutu, když se proháčkoval do šestnáctky, aby vzápětí dorážel Pospíšilovu střelu do břevna! Následující oslavy si náramně užil. A nejen on.

Kapitán Kladna Antonín Holub uznal, že si to proti deseti zbytečně zkomplikovali. „Naštěstí Čížek svoji asi šestou šanci proměnil. Hlavně že jsou tři body a diváci se dobře bavili. Vždyť mohlo padnou dvacet gólů,“ prohlásil spokojený špílmachr vítězů.

Kouč hostů Radek Durdil mínil, že by si za nasazení a bojovnost bod zasloužili. „Ke konci byla otázka času, kdy budou domácí skórovat, protože nám trošku docházely síly. Do té doby nás držel brankář,“ uvedl.

Kladno – Č. Lípa 5:3 (3:2).
Branky: 7. Holub, 37., 44. Tóth, 83. Čížek, 90. Bagou – 3. Hodač, 13. Malý, 52. Vébr. Rozhodčí: Kříž. ŽK: 1:2. ČK: 40. Malý.
Sestava Arsenalu: Plechatý – Malý, Soukup (69. Ladra), Vodrážka, Provazník – Žižka (65. Kaňkovský), Valta, Vepřovský, Lakatoš – Hodač, Véb.