Tým od Ploučnice nenastoupil v optimální sestavě: pouze s jedenácti hráči. Vedoucí mužstva Petra Simmerová k tomu řekla: „Důvodem bylo pracovní zaneprázdnění, nemoci a dovolená. Mužstvo je v tréninkovém cyklu, a kluci se vlastně na hřišti poznávají.“

Sokol Ruprechtice – FK Arsenal Česká Lípa 2:2 (2:1)

První poločas přinesl bojovný, ale i opatrnou hru obou soupeřů, přesto si vytvářeli šance. První měli domácí, kdy Kaiser vystřelil z hranice vápna, gólman Kadlec jeho střelu mířící do šibenice vytáhl mimo branku. Pak přišla řada na hosty, když Kaňkovský hlavičkoval z vápna nad branku.

V následných minutách Válek poslal tvrdou střelu do břevna. Ve 23.minutě poslal Kaiser domácí do vedení z přímého trestného kopu, když poslal míč k tyči 1:0. O deset minut později českolipská obrana neuhlídala Kaisera, který dostal dost prostoru ke střele 2:0. Lípa korigovala skóre ve 40. minutě, kdy Kaňkovský přihrál Šlechtovi a ten se nemýlil - 2:1.

Ilustrační foto.
Nový Bor zahájil přípravu na sezonu v krajském přeboru

Ve druhém poločase měla Lípa již více ze hry, ale jejich šance většinou končili u brankáře Vavřicha nebo nepřesnou střelou, ale i soupeř se snažil. Nejprve musel předvést své umění Kadlec, když likvidoval tvrdou střelu Vencla.

Pak se do šance dostal Chadraba, jenže neprostřelil domácího brankáře. To se nepovedlo ani nejlepšímu střelci Lípy Kaňkovskému, když se dostal před ruprechtického gólmana. Vyrovnání se Lípa dočkala dvanáct minut před koncem zápasu po zpětné přihrávce Kaňkovského na Válka, jenž přihrál zcela volnému Lakatošovi, který poslal balón mezi tři tyče 2:2.

Branky: 23. a 33. Kaiser – 40. Šlechta, 78. Lakatoš.
Sestava České Lípy: Kadlec – Hrdlička – Mikysa, Švehla – Zemánek – Lakatoš, Válek, Vaníček, Čvančara – Chadraba, Kaňkovský.

Miroslav Dalík