Trenér Jan Broschinský neví, co dál. Ve středu přitom na jeho tým čeká domácí finále krajského poháru. Bor od 17 hodin vyzve Velké Hamry B. „Víme, že soupeř je hodně kvalitní. Něco mi ale říká, že bychom to finále mohli zvládnout. Byla by to pro nás velká vzpruha,“ myslí si Jan Broschinský starší.

Poslední výsledky jeho svěřenců mu ale jistě přidělaly vrásky na čele. „V Hejnicích jsme dostali po chybě hned na začátku branku. Pak přišlo to, co nás zdobí při venkovních zápasech. Nejsme schopni dát branku. Šance byly, ale v koncovce jsme jaloví. Utkání venku jsou pro nás katastrofální,“ zakroutil hlavou.

Bor z posledních čtyř zápasů vyválčil jediný bod v derby proti Skalici. Jinak tři zápas ztratil. „Základní jedenáctka je teď prakticky stejná, přesto to vypadá hrozně. Nevím, co dál. Asi budu muset jít z kůži na trh já. Uvidíme,“ dodal.

Ze hry o první místo už vypadla Skalice, která se na jaře trápí jak výsledkově, tak střelecky. Naposledy doma ztratila dva body za bezbrankovou plichtu proti Sedmihorkám. 

„Škoda, že se nám nepodařilo využít nějaké šance. Herně povedený první poločas, ale soupeř jen bránil a my jsme se nedokázali prosadit. Ve druhé půli se ještě víc zatáhli, ale my gól jsme nedali ani z penalty. Byl to ten zápas, že nedáte branku, ani kdyby se hrálo dva dny,“ litoval skalický trenér Zdeněk Baťka.

Krušnou druhou polovinu sezony zažívá také Stráž pod Ralskem. Ta na jaře vyhrála pouze jednou, naposledy doma dostala od Frýdlantu debakl 1:6, v tabulce zůstává dvanáctá.

„Od Frýdlantu jsme dostali další fotbalové školení. Po naivních chybách a bezkrevném výkonu nám hosté uštědřili debakl 1:6. Naše čekání na výhru se tak protáhlo už na sedm týdnů! Začátek jsme zapsali, druhý poločas byl vyrovnanější. Nelze nám upřít snahu, ale naše akce prostě něco postrádaly," kroutil hlavou Karel Knejzlík, kouč Stráže.