Rozhodla první desetiminutovka, ve které přivedli Krásnou Studánku do vedení 2:0 Jan Hloušek a Zdeněk Suchomel. Spartak dostal po hodině kontaktní brankou z penalty do zápasu Ondřej Novotný, avšak tři minuty před koncem přidal pojistku na úspěch Václav Helm 3:1. „Klíčové bylo zranění našeho Michala Rozmajzla hned na začátku utkání, kdy jsme museli změnit rozestavení a během pěti minut dostali dva góly. Bylo to klasické utkání na malém hřišti ve Studánce, kde jsou domácí nebezpeční. V prvním poločase nás ještě dvěma zákroky podržel brankář Adam Zoul,“ uvedl kouč poražených Michal Kolčava.

Hostující trenér se snažil změnit rozestavení a Spartaku se zápas podařilo pořádně zdramatizovat. „Po přestávce jsme byli lepší na míči, ale chyběla nám lepší efektivita v poslední třetině hřiště. Po snížení jsme za stavu 1:2 hráli vabank a nakonec inkasovali potřetí,“ uvedl trenér Kolčava.

Vedoucí FC Pěnčín splnil povinnost, v Ruprechticích vyhrál 2:0. Na čele tabulky má patnáctibodový náskok.

„Trochu bylo trápení. Každý myslel, že týmu ze spodní části tabulky dáme gólů víc. Ale ono to tak není. Neproměňujeme šance, nedáváme góly. V první půli jsme nevyužili tři čtyři stoprocentní šance. Jeli jsme jen se dvěma, třemi náhradníky, ještě, že máme tak široký kádr. Snad už je ale teď jisté, že postoupíme, máme náskok patnácti bodů,“ konstatoval Miroslav Procházka, trenér Pěnčína.

Ruprechtice nebodovaly ani v šestém jarním zápase, aktuálně jsou předposlední. „Souboj předposledního s lídrem soutěže sice dopadl podle očekávání, ale klobouk dolů před všemi ruprechtickými hráči, kteří zápas odmakali na doraz. Prohra s jasným favoritem je čestná a hlavně výkon jistě nebyl špatný,“ uvedl Miloslav Cihlář, vedoucí Ruprechtic.

KP: Železný Brod - Skalice 1:2.
FOTO: 9:0! Styděl bych se chodit po Novém Boru, říká kouč Broschinský

Na podzim odepsaná Lokomotiva Česká Lípa chytla na jaře druhý dech. Doma smetla Rynoltice 6:2 a právě na Ruprechtice ztrácí tři body. „Zajímavý zápas, ve kterém jsme prohrávali 1:2, jelikož jsme nedávali šance. Naopak po změně stran jsme byli efektivní a spadlo nám tam snad všechno. Na jaře nám to funguje, máme tady super partu. Pořád jsme poslední, ale budeme bojovat do posledního zápasu,“ slibuje Tomáš Fišer, jednatel Lokomotivy.

Druhou výhru v řadě brala Bělá, která doma porazila 3:0 na jaře se trápící Rychnov.

„V první půli nás podržel brankář Jakubičko. Soupeř měl šance, ale góly jsme dávali my. Výhra je super,“ usmíval se Tomáš Poličanský, fukcionář Bělé.

„Procházíme si herní krizí, naše hra je strohá a bez nápadu. Pořád dokola nás trápí naše osobní chyby a nepřesnost v koncovce. Dnešní utkání bylo hodně důrazné a málo fotbalové. Bělá na rozdíl od nás proměnila svoje šance. Výsledek je pro nás krutý,“ kroutil hlavou Ondřej Králíček, kouč Rychnova.

Výsledkově podařené jaro pokračuje v Mimoni. Jiskra doma porazila celek Košťálov Libštát 3:1, v tabulce je devátá. „Od prvních minut byl zápas v naší režii. Hlavně první půlka, kde jsme soupeře přehrávali, jen chybělo více využitých šancí. Druhý poločas byl více rozháraný a bylo vidět mnoho ztrát na obou stranách. Hosté hrozili jen z rychlých protiútoků. Nám pomohl krásný gól tři minuty po zahájení druhého poločasu, vedení jsme bez větších potíží udrželi," hodnotil utkání Filip Foubík, fotbalista Mimoně.