Jak hodnotíte uplynulou sezónu, máte co napravovat nebo naopak chválíte?
Uplynulá sezóna se mi hodnotí těžko. I přesto, že jsme většinu zápasů absolvovali převážně s 12 hráči, jsme měli výborný vstup do jara, kdy jsme vyhráli prvních pět kol a rychle se dotáhli na vrchní příčky tabulky. Zároveň se ale začaly kabinou šířit informace o údajných odchodech některých hráčů a ve finále i o konci fotbalu v Kamenici. To samozřejmě ovlivnilo kolektivní výkon týmu a vedlo ke špatným výsledkům v posledních kolech. Myslím, že tým měl potenciál umístit se do první trojky, proto je konečné osmé místo zklamáním.

Zaslouží si někteří hráči „sólo“ pochvalu za mimořádné výkony?
Nemám rád, když se v kolektivním sportu vyzdvihuje výkon jednotlivce, ale v tomhle případě to udělám. Fantasticky po většinu sezony hrál Kuba Kisty a podle mě patřil k nejlepším záložníkům soutěže.

S jakými plány a úkoly vstupujete do podzimní části soutěže?
Důležité bude zapracovat nově příchozí kluky, kteří se zatím jeví velmi dobře. Chceme vytvořit charakterově kompaktní tým, který si nebude neustále na něco stěžovat, ale bude mít chuť se někam posunout. Chceme tým, co půjde dopředu, zápas od zápasu.

Ilustrační foto.
Bor s přehledem vyhrál další přípravný zápas

Přijdou nové posily nebo naopak odchází někdo z klíčových hráčů?
Bohužel se nám nepodařilo udržet Kistyho, který zamířil do vyšší soutěže. Naopak o patro níže prchl Miklovič, který střílel dost branek. Celkem odešlo pět kluků. Na druhou stranu jsme přivedli sedm nových hráčů. Přišli mladí Marek Jakeš, Petr Košvanec a Tomáš Štummer, kteří hráli kvalitní dorosteneckou soutěž za českolipský Arsenal, dále mladý Honza Hochman, který má za sebou zápasy v I.A třídě a také starší, I.B třídou protřelí kluci, jako je Tomáš Hrubý, Láďa Nerlý a Pavel Stand.

Máte už kádr kompletní?
Ano, kádr je již uzavřený.

Kdo ze soupeřů bude, podle Vás, těžký, na koho je potřeba si dát pozor?
Očekávám, že soutěž bude vyrovnaná a podcenit se nedá nikdo. K těm těžším soupeřům budou patřit Holany, Stráž n. N. a nevím, jak bude vypadat tým Chrastavy.

Máte dostatek hráčů, nejsou problémy s docházkou na tréninky?
Do sezóny jdeme s osmnáctičlenným kádrem. Samozřejmě problémem je to, že kluci dělají na směny, takže se málokdy sejdeme v plném počtu. Zatím jsme absolvovali teprve tři tréninky, na kterých bylo vždy minimálně 12 hráčů.

FK Slovan Hrádek nad Nisou – FK Arsenal ČL 0:2.
Arsenal pod novým koučem vyhrál v Hrádku

Jak probíhá letní příprava a kdy a proti komu začínáte soutěž?
Přípravu jsme pod vedením trenéra Najmana začali 27. července a trénujeme dvakrát v týdnu. Do toho sehrajeme tři přátelská utkání. První ostrý zápas nás čeká 18. srpna na půdě Lokomotivy Česká Lípa.

Máte také mládežnické týmy?
Ano, máme sdružený tým mládeže s TJ Horní Libchava, kde pro děcka dělá vše možné i nemožné Vašek Erben, naše bývalá brankářská opora.

Jaké má fotbal u Vás ve městě podmínky?
Na podmínky si nemůžeme stěžovat. Máme slušné zázemí, o které se stará Martin Štoček s Honzou Serdelem. Město Zákupy, v čele se starosto Radkem Lípou, nám vychází maximálně vstříc a významně nás podporuje nejen finančně, ale i materiálně. A poděkování si zaslouží i všichni další sponzoři, bez kterých by klub nemohl existovat.