Hradecký fotbalista mluvil pár minut po výhře 2:0 nad Sokolovem v prvním jarním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Votroci šli do zápasu jako jasný favorit, přesto se natrápili. Na vině byla především taktika soupeře, na východ Čech přijel s jasným záměrem.

„Zalezli a spoléhali na brejky,“ popsal Vlkanova, jenž přibližně po hodině hry sokolovskou hradbu zbořil první brankou. Poté ještě přihrál na druhou a Hradečtí brali tři body.

Filip Zorvan.
Nebudeš v základu, věděl Zorvan dopředu

Zásadní poznání z prvního utkání jara je však zřejmé. Soupeři budou jezdit do Hradce s tuhou obranou, na což se ostatně mančaft během zimní pauzy chystal.

„Proto jsme hráli s týmy z nižších soutěží. Potřebovali jsme se do nich dostat. To je podobné,“ glosoval Vlkanova, v neděli klasicky nejnebezpečnější hráč černobílých.

David Ledecký, jenž na podzim s 10 góly nejlepším střelcem II. ligy,dal gól i včera ve Vlašimi a rozhodl o cenné výhře Dynama (1:0). Na snímku uniká Petru Plachému.
Vstup do jara se půlmistru FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY povedl

K pokoření soka pomohla vlastnost, již bude celek kouče Zdenka Frťaly na jaře často potřebovat. „Jedno ze zásadních témat přípravy byla trpělivost, abychom nepodlehli panice nebo hektice,“ upozornil trenér. „Počkali si na příležitost.“

„Říkáme si to pořád,“ doplnil kouče Vlkanova.

Proti Sokolovu to vyšlo.

Jan Jeřábek.
Pardubický kapitán Jeřábek: Stadion? To bych chtěl zažít