„Žádná senzace to není. Trenér Chaloupka u nás působil deset let, z toho šest roků byl u dorostu. Cítili jsme, že to potřebuje změnu. Já jsem chtěl oslovit Vaška Uhlíře, ale mančaft si vybral Petra Chaloupku. Já jsem to respektoval,“ vysvětluje předseda klubu FC Kunovice Ivo Černý.

Známý funkcionář se se zkušeným koučem, který dříve vedl Hradčovice, Polešovice, Veselí nad Moravou nebo Kyjov, rozešel v dobrém. Případné další spolupráci se v budoucnu nebrání.

„Teď si sice musíme dát od sebe pauzu, ale třeba ho zase za rok oslovím, ať nám pomůže třeba s dorostem,“ uvedl Černý.

Známý mládežnický trenér Ladislav Trávník má svoji fotbalovou akademii technických dovedností.
Klička od Ronalda, zasekávačka Messiho. Trávník vyučuje technické dovednosti

Jednašedesátiletý kouč po nečekaném konci na Bělince zůstal relativně v klidu, mrzel jej jenom způsob, jakým k odvolání došlo. „Bylo to takové divné, špatně zvolené,“ je přesvědčený Chaloupka. „Mohli mi to říct už v pátek na tréninku a ne až při zápase s Boršicemi,“ míní.

Šéf Černý za lodivodem prý přišel v závěru střetnutí, nepříjemnou zprávu známému bouřlivákovi oznámil před diváky. „Pravý důvod úplně neznám, ale nedělám z toho vědu. Sám jsem cítil, že to není úplně ono. Třeba bych sám skončil za rok, nevím. V klubu jsem byl ale devět let, nějaké výsledky jsem měl. S dorostenci jsme dvakrát vyhráli svoji soutěž, s muži jsme postoupili. I naposledy jsme byli čtvrtí,“ připomíná.

Podle Chaloupky v Kunovicích není špatný mančaft. I v další sezoně by měl hrát nahoře. Problémem je spíše tréninková morálka, v týdnu se na hřišti všichni sejdou jen výjimečně.

Zkušený útočník Lukáš Železník nastoupil poprvé za Slušovice a hned dal gól.
Bývalý útočník Slavie a Zlína prodává luxusní auta, v přeboru chce chytat

Účastníka první A třídy přebírá Petr Chaloupka, kterému bude pomáhat kouč dorostu Jiří Chramcov.

Zatímco pro bývalého hráče Osvětiman, Spytihněvi, Otrokovic nebo Březolup půjde o premiérovou trenérskou štaci, jeho strýc si od fotbalu odpočine. Návrat ale nevylučuje.

„Musela by přijít nabídka, která by mi dívala smysl,“ tvrdí. „To znamená že klub by musel mít nejen muže, ale i dorostence, kterými bych tým v případě potřeby doplňoval. Nemá cenu abych šel někam, kde trénuje pět, šest lidí. Tam to opravdu nemá cenu,“ dodává.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...