„Na stadionu ve Svobodě nad Úpou máme restauraci Tatranka a nová nájemnice má v plánu zkoušet, co se u návštěvníků nejvíc uchytí. Základem při fotbalových utkáních je samozřejmě pivo a klobása. Samozřejmostí je jak ohřátá, tak na grilu,“ láká fanoušky Pavel Vlček, sekretář SK MFC Svoboda nad Úpou, jehož tým mužů hraje na Trutnovsku okresní soutěž III. třídy.
To ale není vše. „Dále je v plánu zkoušet langoše, někdy i kýtu na grilu, případně kuřata. Vše ale závisí na poptávce,“ přibližuje servis pro fanoušky.
„Občerstvení u nás, to je klasika - klobása, párek, bůček a pivo Krakonoš i Kozel,“ hlásí z klubu TJ Jiskra Podhůří, hrajícího pod Krkonošemi okresní přebor, Stanislav Mlejnek.
V Týništi nad Orlicí, kde se hraje krajská I. A třída, je to fotbalová klasika. Ve stánku dostanete klobásu a párek. Klobása je zde rozhodně nejprodávanější pochutina. „I my hráči si ji po domácím zápase dáváme,“ říká týnišťský fotbalista Tomáš Repák.
Na hřišti ve Starém Bydžově se nyní kope „pralesní“ IV. třída Hradecka, ale místní fanoušci si zde i po sestupu do nejnižší soutěže libují na dvou druzích klobásy z udírny. Mimo tradiční obyčejné se tu podává i XXL.
V Lázních Bělohrad (krajský přebor) mají krásné nové šatny včetně nové hospody. Co však přetrvává, je výborná klobása z udírny. Mimo jiné tu dostanete i párek v rohlíku. Komu by výběr nestačil, může o poločase zajít na vedlejší tenisové kurty na sekanou.