Oba soupeři jsou v tabulkách svých soutěží shodně na 12. místě a následující vzájemné střetnutí může oběma sokům opět o něco zvýšit sebevědomí.

Ústečtí mají po pěti odehraných zápasech ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na svém kontě pět bodů a aktuálně se nachází na 12. místě v tabulce.

Do sezony vstoupila Arma domácí bezbrankovou remízou s Jihlavou, po které přišla porážka s Vyšehradem. První tři body oslavilo Ústí až proti Prostějovu. Následovala remíza s Brnem a naposledy Severočeši nestačili na Pardubice.

Svěřenci trenéra Aleše Křečka mají za sebou jedno utkání v českém poháru MOL Cupu. V prvním kole přehráli divizní Brandýs nad Labem 10:0.

Ústí v této sezoně hraje druhou nejvyšší fotbalovou soutěž, ale u Labe mají zkušenosti také s první ligou. V ročníku 2010/2011 se Arma umístila na posledním místě se ziskem 19 bodů a pakovala se zpět o patro níž.

Fotbalisté libereckého Slovanu v předchozím kole FORTUNA:LIGY zabrali a zdolali Karvinou na její půdě 1:0. Tři body si odvezli i navzdory tomu, že dohrávali v devíti.

Po čtyřech porážkách v řadě tak přišla očekávaná vzpruha, která je o to důležitější, protože o následujícím víkendu zamíří pod Ještěd pražská Sparta.

Liberec odehraje v rozběhnuté sezoně už třetí přípravný duel. Po vítězství nad třetiligovými Přepeřemi (6:1) a Kuvajtem (5:0) narazí na druholigové Ústí nad Labem. Přednost by měli opět dostat hráči širšího kádru.