V jednu chvíli jablonecký brankář Hanuš vyplácl míč na brankové čáře, byla to obrovská trma vrma. Byl to pro rozhodčího nejtěžší moment zápasu?
Určitě byl, situace byla nepřehledná, hodně hráč na místě. Pro mě bylo nejzásadnější, abych nepřehlédl ruku nebo faul, zatímco jestli míč přešel brankovou čáru, to bylo na mém asistentovi a také na VARu. Z mé pozice nebylo možné to dobře posoudit. Naštěstí to bylo posouzeno dobře.

Televizní šoty odhalily, že jste pouštěl i hodně tvrdou hru tělem, jak byl vůbec s vaším výkonem spokojen delegát zápasu, bývalý mezinárodní rozhodčí Tomáš Kovařík?
Zápas jsme probírali, samozřejmě mi vytkl nějaké menší věci, nebo spíš poradil, čeho se příště mám vyvarovat. Nicméně hodnocení mi dal spíše pozitivní, což je příjemné.

Trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský.
Žádná nuda. Boj o titul nabírá pořádné grády. Velkou trojku nahání Slovácko

Na lavičce byl divoký trenér Jablonce Petr Rada, v poli také někteří ostřejší borci. Neměl jste s někým problém?
Bylo to korektní od začátku až do konce. Rychle jsme navázali dobrý kontakt se zkušenějšími borci a vydrželi to do konce.

Zápas s vámi řídili zkušenější asistenti Kamil Hájek a Stanislav Pochylý. Pomáhali vám před utkáním krotit případnou nervozitu?
Musím říci, že jsem ani moc nervózní nebyl, spíš natěšený. A oba kluci mi hodně pomohli, za to jim musím poděkovat. Už toho mají v lize hodně za sebou, Kamil Hájek je dokonce mezinárodním asistentem. Byli jsme dobrý tým a to je i u rozhodčích zásadní.

Brankář fotbalistů Zlína Matej Rakovan při zápase s Jabloncem.
Brankář Rakovan po třetí nule: S Hanušem jsme se zasmáli. Trefovalo nás to!

Mrzí vás něco na premiéře?
Nevím, jestli mrzí, ale zvláštní bylo, že přes spoustu šancí na obou stranách nepadl ani jeden gól. Zato tyček a břeven bylo skutečně dost, to se málokdy vidí.

V lize měl v neděli zásadní premiéru i další Kladeňák, ale v dresu Pardubic - Jan Halász. Hned o sobě dal proti Slavii vědět autem, před kterým dělá salto. Vy Honzu znáte, že?
Hrával s mým bráchou v Kladně, a také jsem ho pískal, když byl ještě malý kluk. Už v žácích to svoje salto předváděl, ale tehdy mě nenapadlo, že ho jednou budě dělat v lize a ještě ve chvílích, když já budu poprvé pískat ligu. Ve Zlíně jsem se potkal také s jabloneckým Janem Krobem, s jehož bráchou Tadeášem jsem hrával v Kladně jako malý kluk. Bohužel měl krutý osud (Tadeáš skonal jako mladý).

Trenér fotbalistů Zlína Jan Jelínek při zápase s Jabloncem.
Chvilkami mi tuhla krev v žilách, přiznává Jelínek. Co říkal na Vakha?

Takže už jen aby prvoligových zápasů přibývalo, že?
Bylo by to příjemné, ale teď je reprezentační přestávka a pískat budu jen dohrávku druhé ligy mezi Líšní s Varnsdorfem. Co bude dál, uvidíme.