„Byli jsme horším týmem a prohráli zaslouženě. Chyběla nám kvalita,“ uznal zlínský kouč Michal Bílek.

Ševcům alespoň k remíze nepomohl ani slušný začátek. „Postupně jsme ztráceli hodně balonů, nedostávali se do kombinace. Nevytvářeli si žádné šance, málo jsme se tlačili do zakončení,“ ví Bílek.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) hostili před vyprodaným hledištěm Baník Ostrava.
Vítězná série Zlína je u konce. Letnou vyloupil ostravský Baník

Domácí nebyli tentokrát tolik silní na míči, v mezihře jim scházel klid. „Neudrželi jsme balon. Aktivita byla malá,“ uvedl třiapadesátiletý trenér.

Zlínu proti Ostravě nefungovala středová formace. Ševcům v záloze citelně schází Ibrahim Traoré.

„Víme, že s ním do Slavie odešla kvalita. Je pryč, nemá cenu se k němu vracet. Ostatní hráči se musí snažit ho nahradit. V poháru s Bordeaux ukázal, že je mimořádný hráč,“ chválil bývalého záložníka Bílek.

Druhá porážka

Sám cítí, že navrátilec Lukáš Holík zatím nedokázal zkušeného Afričana nahradit. „Má to těžké. Přišel z Dukly, která hraje jiným systémem,“ připomíná kouč Fastavu.

Holíka ale nechválil. „Nebyl vidět. Stejně jako jiní nehrál tak, jak bychom potřebovali,“ říká Bílek.

Zlín pod jeho vedením v nejvyšší soutěži prohrál jen s mistrovskou Plzní, teď padl podruhé. Ztráta s Baníkem ševce hodně bolela.

„Věděli jsme, o co hrajeme. Chtěli jsme navázat na výkony a výsledky z minulých zápasů, bohužel to nevyšlo,“ mrzí Bílka.

Barošova reakce

Fastav vyzrál na Baník jen třikrát ve 24 vzájemných soubojích, nepříznivou bilanci nevylepšil ani v pátek večer.

„Možná kdyby dal Beauguel v sedmdesáté minutě gól, mohli jsme utkání ještě zvrátit,“ prohlásil Bílek.

Hosty, které na Letné hnali stovky fanoušků oděných do modrobílých barev, za třemi body nasměroval kapitán Milan Baroš. Vítěz Ligy mistrů se blýskl nádherným sólem. „Před zápasem fňukal, jak už bude s fotbalem končit a nakonec celý zápas rozhodl,“ kroutil hlavou Bílek.

„Je to ale mimořádný hráč. Jeho kariéra mluví za vše,“ vysekl bývalému svěřenci poklonu kouč Fastavu.

Obránce Slovácka Patrik Šimko
Šimko ze Slovácka: Každý chce hrát, na tribuně vás napadají i myšlenky na odchod

Pojistku vzápětí přidal zlínský odchovanec Lukáš Pazdera. Ševci stačili výsledek pouze snížit, když se v závěru trefil Francouz Beauguel. Na vyrovnání ani přes zvýšené úsilí nedosáhli. „O ten gól jsme byli lepší,“ řekl kouč vítězů Bohumil Páník.

Tomu se proti bývalému klubu daří. Ostrava pod vedením oblíbeného kouče triumfovala na Letné už na jaře, v pátek večer znovu kradla.

„Speciální radost nemám. Je to vítězství za tři body. Navíc s mužstvem, jež bylo před námi. Dotáhli jsme se na Zlín, který je doma silný a neprohrává,“ těší Páníka.

Sigma ležící. Zamíří už brzy vzhůru?
Sigma prožívá nejhorší ligový start v historii. Zvládla ale i povstat