Český tým klesl kvůli africkému šampionátu, který vyvrcholil minulý týden. Před reprezentanty se dostali vítězové turnaje v Egyptě Alžířané, kteří poskočili o 28 míst a zaznamenali největší posun v celém žebříčku, Nigerijci a Maročané. Za český celek naopak klesla Kostarika.

Aleš Čermák (v červenomodrém) v souboji s obranou Olympiakosu.
Chyběla nám kvalita a trochu i štěstí, tvrdí Čermák

Národnímu týmu patřilo v předchozím červnovém vydání žebříčku 41. místo a byl nejvýše od předloňského srpna a pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého. V červnu reprezentanti vyhráli doma oba zápasy kvalifikace mistrovství Evropy - na Letné porazili Bulharsko 2:1 a v Olomouci Černou Horu 3:0.

Českému týmu patří před podzimním vrcholem kvalifikace ve skupině A postupové druhé místo za vedoucí Anglií a před třetím Kosovem, které ztrácí jen bod. Angličané zůstali v žebříčku na čtvrté příčce, Černá Hora figuruje na 55. pozici, Bulharsko o pět míst níže a Kosovo je 120.

Belgie vloni v září dotáhla v čele pořadí Francii a od října žebříčku kraluje. V červnu druhá Francie klesla na třetí místo, naopak Uruguay se po jihoamerickém šampionátu posunula na pátou pozici a Kolumbie na osmou příčku.

Neodeletěli...
Jablonec požádal o pomoc vládu. Radův tým letí do Arménie vládním speciálem